20
Mayıs
2024
Pazertesi
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Hayvan pazarı keneye karşı ilaçlandı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde artan kene vakaları dolayısıyla Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle hayvan pazarı ilaçlandı.
Son günlerde bölge genelinde kene vakalarının artması üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ilçe genelinde başlattığı ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Son olarak İlçe Tarım Müdürlüğü ile Taşköprü Belediyesi ortaklaşa olarak ilçe hayvan pazarında keneye karşı ilaçlama yaptı. 

İlçe Tarım Müdürü Halil İbrahim Akkurt ile Taşköprü Belediyesi Ziraat Mühendisi Satı Sezer'in de katıldığı ilaçlama çalışmalarında hayvan barınakları ve çevresi keneye karşı özenle ilaçlandı. 

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Akkurt, artan kene vakaları dolayısıyla ilaçlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve keneye karşı tahsis edilen ilaçların bütün köy muhtarlıklarına ücretsiz olarak dağıtıldığını ifade etti.
İlaçları köy muhtarlarının bir an önce almaları gerektiğini vurgulayan Akkurt, kenelerin yoğun olduğu bölgelerde muhtarların, İlçe Tarım Müdürlüğü'yle irtibat halinde olmaları gerektiğini özellikle tarım sahasında çalışan vatandaşların keneye karşı tedbir almaları gerektiğini vurguladı.

...
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?