30
Mayıs
2024
Perşembe
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Hırsızlık zanlıları Karabük'te yakalandı

Kastamonu'nun Devrekani ve Taşköprü ilçelerinde meydana gelen hırsızlıkların üzerinde yoğunlaşan Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, adeta samanlıkta iğne arayarak başlattığı çalışmayı Karabük'te sonlandırdı. Her iki ilçededeki hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürülen 5 zanlı yakalanarak tutuklandı.

Devrekani'de Pancar Kooperatifi ve Taşköprü'de Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'ne giren hırsızlar yüklü miktarda para ve çek koçanlarını alarak kayıplara karıştı. Olayın fark edilmesi sonucu harekete geçen polis, görgü tanıkları ve güvenlik kamerası başta olmak üzere her türlü ipucunu didik didik inceleyerek şüphelilerin eşkallerini belirledi.

Hırsızlık zanlılarının diğer illere gidebilme ihtimali üzerinde de duran polis, Karabük, Bartın, Çankırı, Çorum ve Sinop illeri Emniyet Müdürlükleriyle irtibata geçti.

Kastamonu'da meydana gelen hırsızlıkların yöntemi ve oluş saati gibi bilgileri çevre illerdeki meslektaşlarıyla paylaşan Kastamonu polisine sevindirici haber önceki gece Karabük'ten geldi.

Kastamonu'dan gelen bilgiler doğrultusunda şehrin girişinde uygulama yapan Karabük polisi, şüphelilerin bulunduğu otomobili durdurdu. Kişilerin Bozkurt'ta bir cenazeye katıldıklarını söylemeleri üzerine konuyu araştıran polis, 5 kişinin Kastamonu'da bir otelde kaldıklarını tespit etti.

Karabük polisi tarafından gözaltına alınan şüphelilerin üzerinden Taşköprü'den çalındığı belirlenen çek koçanlarının ve yüklü miktarda paranın çıktığı öğrenildi. Kastamonu polisinin koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda Karabük polisi tarafından yakalanan 5 kişi hırsızlıklarla ilgili soruşturma kapsamında ifadelerinin alınması ve diğer işlemler için Taşköprü'ye getirildi.

Taşköprü'de ifadeleri alınan şüpheliler Y.E.(31), A.Ç.(36), Y.Y.(23), O.G.(22) ve F.Ç.'nin(18) Taşköprü Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden çek koçanını ve yüklü miktarda para ile cep telefonlarını çaldıklarını, Devrekani ilçesindeki Pancar Kooperatifi'ne de hırsızlık amaçlı girdiklerini itiraf etmesi sonucu zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlıların Muş ili nüfusuna kayıtlı oldukları ve hırsızlıktan sabıkalı oldukları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 13:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?