26
Mayıs
2024
Pazar
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Kaderine terkedilen inşaat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Harmancık Mahallesi'nde kurulması düşünülen Kültür Merkezi 1994 yılında atılan temelle çürümeye terk edildi.


Taşköprü'de 1998 yılında bitirilmek üzere 1994'de ihaleye çıkarılan ve kısa sürede sözleşmeye bağlanan Kültür Merkezi 15 yıldır tamamlanmayı bekliyor. 4 bin 552 metrekare kullanım alanına sahip olan merkezin bin 150 metrekaresine atılan temel 2002 yılından bu yana herhangi bir çalışmanın yapılmaması medeniyle çürüdü.

İnşaatın betonarmesinin iklim şartlarına açık olması nedeniyle görünen kısımlarının bozulmaya yüz tuttuğu, filiz demirlerinin aşınmaya ve küflenmeye uğradığı belirtildi.
Fiziki gerçekleşme oranının yüzde 5 olduğu ifade edilen binanın ödeneği olmadığı için yapımının temelde kaldığı bildirildi. Merkez inşaatına 97 bin TL harcama yapıldı. Bayındırlık Müdürlüğü'nün ise atılan temelin çürümesi sonucu inşaata devam edilmesinin sakıncalı olduğunu rapor ettiği öğrenildi.


Yetkililer son olarak tarih, kültür ve turizm yönünden geniş bir potansiyele sahip nadir ilçelerden biri olan Taşköprü'ye Kültür Merkezi'nin kazandırılması gerektiğinin altı çizdi.

 

 

İha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 12:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?