25
Mayıs
2024
Cumartesi
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Kalkınma projesi tuttu!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Belediye Başkanlığı öncülüğünde geçtiğimiz ay kurulan Taşköprü Kalkınma Platformu ilk meyvesini verdi.

Platforma üye olan 25 kişi güçlerini birleştirerek bir anonim şirket kurdu. Kurulan şirket öncelikli olarak Taşköprü'de bir pekmez fabrikası kurmayı hedefliyor.


Taşköprü Belediyesi konferans salonunda yapılan kuruluş törenine şirket üyesi 25 kişi, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Taşköprü Kalkınma Platformu Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Hüsamettin Gökçe ve Belediye Başkanı Hüseyin Arslan katıldı. Kalkınma Platformu'nun oluşturulmasında büyük pay sahibi olan Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, göreve geldikleri ilk günden beri öncelikli hedeflerinden birinin büyükşehirlerdeki ve Taşköprü'deki girişimcileri bir araya getirerek Taşköprü'ye yatırım sağlamak olduğunu ve kısa sürede 25 ortaklı bir anonim şirket kurmayı başardıklarını kaydetti.


İstanbul, Ankara ve Taşköprü'deki işadamı ve vatandaşların Taşköprü Kalkınma Platformu etrafında örgütlenerek oluşturdukları şirket ile ilgili olarak Arslan, "Belediye hizmet binasında kurulan Taşköprü Kalkınma Platformu Koordinasyon Merkezi'nde Taşköprü'nün ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına yönelik projeler üretilmeye, bu konuda getirilen projelerin değerlendirilmesine çalışılmaktadır.

Merkezimiz Koordinatörü Hüsamettin Gökçe ve Taşköprü'ye hizmetin kutsallığına inanan Taşköprülülerin çabalarıyla 25 ortaklı TADAL Gıda, Hayvancılık, Madencilik ve San. ve Tic. AŞ.'nin kurulması tamamlanma aşamasına gelmiştir. Şirketimiz öncelikli olarak Taşköprü Çördük köyü mevkiinde aldığı araziye pancar pekmezi, meyve suyu, salça, marmelat ve peynir üretimine yönelik fabrika girişimi içerisindedir" dedi.


Belediye Başkanı Arslan, son olarak bu projenin altyapı ve üstyapısıyla örnek teşkil ettiğini başka yatırım alanları konusunda da girişimcilerden teklifler geldiğini vurguladı.


Kurulacak olan fabrikada başlangıç için 46 daimi, 12 geçici eleman istihdam edilmesi bekleniyor. Şirketin yönetim kuruluna Mustafa Berber, Yaşar Kartal, Mustafa Uğur, Hasan Yüksel, Tevfik Mumcu, Halil Ankaralı, Kazım Duman seçilirken, Genel Müdürlüğü'nü Hüsamettin Gökçe yürütecek.


Konuyla ilgili konuşan TADAL Gıda AŞ. Genel Müdürü Hüsamettin Gökçe de, yılda sadece pancar pekmezi olarak bin ton üreteceklerini, ayrıca 2010 yılında domates suyu, domates salçası, elma suyu, kuşburnu ve böğürtlen marmelatları ile reçel de üretileceğini belirtti.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?