30
Mayıs
2024
Perşembe
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Krize rağmen yatırıma devam

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 11 yıl önce tamamı yerli sermaye ile kurulan ve Avrupa'nın kontrplak ihtiyacını karşılayan Ekol Kontrplak A.Ş. yatırımlarını artırmaya devam ediyor.


Geçen yıl Avrupa Birliği'nden (AB) aldığı kredi ile sandalye üretimine de başlayan firma şimdi ise gerçekleştireceği 1.5 milyon dolarlık yatırımla sandalyenin yanı sıra büro mobilyaları üretimi de gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Ekol Kontrplak Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni yapacağımız ek tesiste gerekli olan makinelerin yüzde 80'i hazır vaziyette. Şimdiye kadar tesisimizde sadece ahşap işçilik yapıyorduk ancak gelen talepler doğrultusunda bu proje ile büro malzemesinin tasarımından, modeline kadar her şeyi üretecek pozisyondayız ve inşaatı devam eden ek tesisin tamamlanmasının ardından üretime geçmeyi hedefliyoruz" dedi.


Tamamı Taşköprülü olan 24 yatırımcının bir araya gelmesi ile 1997 yılında 10 bin YTL gibi mütevazı bir rakamla Ekol A.Ş.'yi kurduklarını belirten Arslan, bugün ise başta Almanya, Avusturya ve İtalya olmak üzere birçok ülkeye 2 milyon euronun üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.


2009 Şubat ve Mart ayında 2 bin metrekarelik kapalı alan ilavesiyle büro malzemesi üretimine başlayacaklarını kaydeden Arslan, yeni yatırım sayesinde şu anda 100 olan çalışan sayısını ek binanın hizmete girmesi ile birlikte 50-60 kişi arttırarak 160'a çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

KRİZE RAĞMEN YATIRIMLARA DEVAM
Krize rağmen yatırımlara devam ettiklerini de belirten Arslan, "Dünya ve ülkemizde yaşanan ekonomik krizde birçok tesisin küçülmeye gittiği ve faaliyetlerini durdurma noktasına geldiği şu günlerde biz Ekol Kontraplak olarak tabi ki yaşadığımız coğrafyadaki ekonomik krize kayıtsız kalamayız. Ancak krizleri iyi yöneterek, üretim yaparak yenmeliyiz. Biz bunun bilincindeyiz. Tesisimizde kuracağımız ek bina ile istihdamı yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz. Elbette yaşanan ekonomik krizi de yakından takip ediyor ve gerekli tedbirleri alıyoruz. Fakat her şeye rağmen üretim yapmak birinci önceliğimiz olduğu için, üreterek krizden en az etkilenmeyi umuyoruz" şeklinde konuştu.


Üretim kalitesini EN ISO 9001- 2000 LOYD belgeleri ile tescilleyen Ekol Kontrplak A.Ş., yılda yaklaşık 14 bin metreküp ham ağaç işleme kapasitesine sahip. Firma bu kapasitesiyle bölgede tek tesis olma özelliğini de koruyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?