25
Mayıs
2024
Cumartesi
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Milleti hep kandırdılar!

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TAŞKÖPRÜ'DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde halka seslendi.

Kastamonu Nasrullah Meydanı'ndaki mitingin ardından Taşköprü'ye gelen Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Daha sonra Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu'nun gündeminde anayasa değişikliği vardı. Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliğinde 2 tane önemli madde var. Diğer maddeler şöyle veya böyle ama yetersiz. Diyorsunuz ki engellilerin hakkı korunacak. Korunacak tabi. Ama 63 bin tane engelli kadrosu boş. Ama atanmıyor. Buna anayasa mı engel oluyor?

Bu sadece milletin gözünü boyamak için. İşin özünde iki tane madde var. Birisi Anayasa Mahkemesi'ne hakim tayin etmek, ikincisi Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na hakim tayin etmek. Bugüne kadar hakimler kendilerini seçiyorlardı. Ama şimdi deniyor ki 'biz seçelim, siyasetçi seçsin'. Siyasetçinin seçmesi demek, siyasete adaletin karışması demek. Siyasete eğer adalet karışırsa o problem demektir. Adalete siyaseti karıştırırsınız, adalet kan kaybeder, tuz kokar. Bugüne kadar milleti hep kandırdılar. 'Allah, Peygamber' dediler, tam bir baktım köşeyi dönmüşler, hepsi han hamam sahibi olmuşlar. Buna niye müsaade edelim? Eğer Anayasaya evet dersek, bilin ki şu anlama geliyor; 'siz malı getirin, dokunulmazlık da var. Bu sistem böyle gitsin'. Bu düzen değişecekse, haktan yana, adaletten yana, alın terinden yana düzen olacaksa bu anayasaya hayır diyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ı makamında ziyaret etti. Belediye şeref defterini imzalayan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Arslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Taşköprü Belediye Başkanı Arslan da Kılıçdaroğlu'na plaket ve sarımsak takdim etti.

CHP Genel Başkanı, Taşköprü'den ayrılmak üzereyken 4 yaşındaki Tuna Çağan Güneş'i kucağına alarak bir süre sevdi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TAŞKÖPRÜ'DE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TAŞKÖPRÜ'DE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU TAŞKÖPRÜ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 19:36:02
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 00:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?