19
Mayıs
2024
Pazar
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

MYO inşaatına başlandı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde kurulacak olan Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatına başlandı.


İlçe'de 1942 yılında temeli atılan, 1947 yılında tamamlandıktan sonra 1994 yılına kadar Kendir Fabrikası ve Tekel Jüt İpliği Fabrikası olarak hizmet veren 31 dönüm alanda kurulacak olan Taşköprü Meslek Yüksek Okulu inşaatının başlama töreninde temsili olarak kiremit indirildi.
Törene Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Taşköprü Garnizon Komutanı Erol Aydemir, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende ilk olarak bir konuşma yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, uzun yıllar fabrika olarak ilçeye hayat veren ve 14 yıldır atıl durumdaki bu alanın bundan böyle ilçeye bacasız fabrika olarak hizmet vereceğini söyledi.
Bugüne kadar gerek Kendir Fabrikası'nın ilçeye kazandırılmasında gerekse Meslek Yüksek Okulu yerinin tahsisinde emeği geçenlere teşekkür eden Arslan, hedeflerinin, tüm Taşköprülülerin desteğiyle Taşköprü Meslek Yüksek Okulu inşaatını 1 Mayıs 2010 tarihine kadar bitirip önümüzdeki yıl buranın öğrenci almasını sağlamak olduğunu kaydetti.


Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay ise Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı ilçelerde kurulacak olan Meslek Yüksek Okulları arasında altyapısı hazır olan Taşköprü'nün öncelikli ilçeler arasında olduğunu söyledi. Taşköprülülere seslenen Gökçebay, "Sizden ricam buraya gelen öğrencilere kendi çocuklarınız gibi davranıp, Taşköprü'yü en iyi şekilde temsil etmenizdir" dedi.
MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu da tüm Taşköprülülerin bu projeye elinden gelen desteği vereceğine inandığını belirterek inşaatı başlayan Taşköprü MYO'nun ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı ise Taşköprü'ye Meslek Yüksek Okulu kurulması için 3 yıldır yürütülen çalışmaların içinde olduğunu ve ilçenin kaderini belirleyecek bu projenin, tüm Taşköprü'nün el ele vererek en kısa sürede bitirilmesini temenni ettiğini ifade etti.
Yapılan dua eşliğinde gerçekleştirilen kurban kesiminin ardından işçiler tarafından mevcut binaların üstünden kiremit indirildi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 21:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa şenel IP: 81.213.228.xxx Tarih : 23.11.2009 22:54:41

TAŞKÖPRÜMÜZ İÇİN TAŞKÖPRÜLÜLER İÇİN BİZ ESNAFLAR İÇİN ÇOK GÜZEL BİR YATIRIM OLACAK.EMEĞİ GEÇEN HERKEZDEN ALLAH RAZI OLSUN...TÜRK TELEKOM BAYİ