20
Mayıs
2024
Pazertesi
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

ODTÜ'lü öğrenciler Taşköprü'de

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri yaz stajlarını Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Abdalhasan köyünde yapıyor. 

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Kastamonu Valiliği'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Yaşayan Köyler' projesi kapsamına alınan Abdalhasan köyüne ilk olarak 45 kişilik ODTÜ Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi gelerek stajlarına başladı. 10 gün sürecek stajlarının ardından ikinci 45 kişilik öğrenci grubu da öğretmenleri eşliğinde Abdalhasan köyünde yaz stajlarını yapacaklar. 

Çekül Vakfı Taşköprü Temsilcisi Mimar Halime Nilgün Şenel'in öncülüğünde Taşköprü'ye gelerek öğrencilerinin yaz stajını Abdalhasan köyünde yaptığını söyleyen ODTÜ Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Nurşen Kul, Taşköprü'yü öğrencilerinin ve kendilerinin oldukça beğendiklerini ve mimari açıdan oldukça zengin olan Taşköprü'de yaz boyunca 90 öğrencilerinin stajını yapacağını, özellikle Abdalhasan köyünde uygulanacak örnek projeye katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 

Araştırma Görevlisi Kul, bunun yanı sıra henüz birinci sınıfı bitiren Mimarlık Bölümü öğrencilerini kültür varlıkları konusunda bilinçlendirmeyi de amaçladıklarını ifade etti.
Her yıl Türkiye'nin değişik yerlerinde öğrencilere yaz stajlarını yaptırdıklarını kaydeden ODTÜ Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Sermin Çakıcı ise bu yıl Abdalhasan köyünün, 'Yaşayan Köyler Projesi' kapsamına alınmasının kendileri için tercih sebeplerinden biri olduğunu ifade etti. 

Bu sayede öğrencilere yaşamadıkları kültürleri tanıtmayı da hedeflediklerini söyleyen Araştırma Görevlisi Çakıcı, gittikleri yerlerde sosyal sorumluluk projesi kapsamında ne tür bir katkı sağlayabileceklerini düşünerek hareket ettiklerini ve Abdalhasan köyünün de var olan eksikliklerini gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Çakıcı, kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Taşköprü Belediye Başkanı Mustafa Günay'a teşekkür etti.

...
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 15:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?