20
Mayıs
2024
Pazertesi
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

OKAB, Taşköprü'de toplandı

Orta Karadeniz Kalkınma Birliği (OKAB), olağan toplantısını Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaptı.

Taşköprü Kaymakamı ve OKAB Genel Sekreteri Ayhan Kartlı'nın önerisi üzerine olağan bölge toplantısını Taşköprü'de yapan OKAB Valileri, Kaymakam Kartlı ve Taşköprü Belediye Başkanı Mustafa Günay tarafından ilçe girişinde karşılandılar.

Daha sonra Taşköprü Hükümet Konağı Salonu'nda yapılan toplantıya, OKAB Başkanı ve Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Sinop Valisi Zeki Şanal, Kastamonu İl Genel Meclis Başkanı İsmail Veysioğlu, Taşköprü Kaymakamı ve OKAB Genel Sekreteri Ayhan Kartlı, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol ve Kastamonu İl Encümen Müdürü Ferhat Can katıldı.

Konuyla ilgili konuşan OKAB Başkanı ve Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Çankırı-Kastamonu ve Sinop illerinden oluşan, kısa adı OKAB olan Orta Karadeniz Kalkınma Birliği'nin, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) himayesinde Avrupa Birliğ (AB) projelerine öncelik veren bir birlik olduğunu aktardı.

OKAB'ın bugüne kadar bu üç ilde yaklaşık 20 milyon euroluk, KOBİ'lere ve alt yapı hizmetleri ve benzeri alanda ödenek kullanımına ön ayak olduğunu belirten Çakır, "DPT'nin ortaya koymuş olduğu süreç tamamlanmak üzere. Ama biz Orta Karadeniz Kalkınma Birliğimizi katılım öncesi mali yardımlar olsun, kendimizin bizatihi devreye girerek çeşitli yerlerde açacağımız temsilciliklerle faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra gündemdeki maddeler hakkında bilgi veren OKAB Genel Sekreteri Ayhan Kartlı, AB fonlarından daha fazla ve sağlıklı ne şekilde yararlanılabileceği konusunda sunum yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 21:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?