1
Haziran
2024
Cumartesi
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

OKAB valileri antik kenti gezdi

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde toplanan Orta Karadeniz Kalkınma Birliği (OKAB) Valileri Pompeiopolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Olağan toplantılarını yapmak üzere Taşköprü Kaymakamı ve OKAB Genel Sekreteri Ayhan Kartlı'nın daveti üzerine Taşköprü ilçesine gelen Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ve Sinop Valisi Zeki Şanal, toplantının ardından 3. sezon kazı çalışması başlayan Pompeiopolis Antik Kenti'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Kazı Başkanı Almanya Münih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer tarafından karşılanan heyete, milattan önce 65-64 yılında Romalı komutan Pompeius Magnus'un inşa ettiği Pompeiopolis Antik Kenti ile ilgili bilgi verildi.

Summerer, Pompeiopolis'in Romalılar tarafından sıfırdan inşa edilen bir kent olduğunu ve bu yönüyle Efes ve Zeugma'dan da farklı bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Karadeniz Bölgesi'nde yürütülen tek klasik arkeolojik antik kent kazısı olma özelliğine sahip olan kazı çalışmalarıyla ilgili olarak Summerer, bu yılki kazı çalışmalarının 45 gün süreceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 22:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?