19
Mayıs
2024
Pazar
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Orman işletmesi fabrika gibi çalışıyor!

 Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Orman işletme Müdürlüğü, 1958 yılından bu yana Taşköprülü orman köylülerine iş imkanı sağlamaya devam ediyor.

Yarım asrı geride bırakan Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü, Türkiye'nin en büyük Orman işletmelerinden biri olarak gösteriliyor ve şu anda İşletmesi bünyesinde hizmet veren 17 şeflik bulunuyor.


Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü'nün son 3 yılına baktığımızda çehresinin hızla değiştiği gözlenmekte, modern binası, bakımlı bahçesi, son teknoloji kullanılarak hazırlanan arşivleme sistemi ve ormandaki zararlı böceklere karşı kurulan biyolojik laboratuar ilk akla gelen yenilikler olarak göze çarpıyor.
Sorumluluk alanlarındaki bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren İşletme Müdürü İbrahim Besi, "İşletmemizin çalışmalarında esas amacımız ormandan sağladığımız kazançla tekrar ormana yatırım yapmaktır. Bunun içinde yılda ortalama 15-20 kilometre orman yolu yapmaktayız. Bugün ise bu yolun uzunluğu bin 350 kilometreye ulaştı" dedi.


Bu yıl faaliyete açılan fidanlıkta 35 bin adet tüplü fidan üreterek dikim aşamasına getirdiklerini belirten Besi, bunun yanında orman gözetleme kulelerinde 2 adet rüzgar enerji santrali kurduklarını ve bunu karşılığında yaklaşık 200 bin TL kar elde ettiklerini söyledi.


Rüzgar enerji santralinin Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bir ilk olduğuna dikkat çeken İşletme Müdürü İbrahim Besi, "Yaptığımız bu çalışmalarla aslında bacasız bir fabrika görevi üslenmekteyiz. 2008 yılında orman köylülerine yaptırdığımız işlerin karşılığında yaklaşık 7 milyon TL nakit para aktardık. İşletmemizin geçen yılki karımız ise 2.2 milyon TL olarak gerçekleşti" şeklinde konuştu.
Geçen yıl 2 bin hektarlık ormanlık alanda iyileştirme çalışması yaptıklarını da kaydeden İbrahim Besi, "Bizim amacımız sadece ormandan üretim yapmak değil, toplumun sosyal ihtiyaçlarına da cevap vermeyi hedefliyoruz. Onun içinde Taşköprü'ye yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Küçüksu Göletini mesire yeri olarak düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?