19
Mayıs
2024
Pazar
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Sarımsak hasadı başladı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Şubat ayı sonunda dikimi gerçekleşen ve adına uluslararası festivaller düzenlenen Taşköprü sarımsağının bu yılki hasadı başladı.


Dünyada yüzde 7'lik üretim payı ile 6. sırada olan Türkiye'nin yüzde 25'lik sarımsak ihtiyacını karşılayan Taşköprü'de geçen yıl 18 bin ton civarında olan sarımsak üretiminin bu yıl 20 bin ton civarında olması bekleniyor.
Sarımsak hasat döneminin yaklaşık 2 hafta sürdüğünü belirten üreticiler mahsullerini tarlada da 10 gün kadar kuruması için bekletecekler.


Önceki yıllarda emeklerinin karşılığını alamadıkları için ürettikleri sarımsağı Gökırmak'a döktüklerini hatırlatan sarımsak üreticileri geçtiğimiz 3 yıl ise emeklerinin karşılığını aldıklarını kaydettiler.


Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine bilgi veren Avşar köyünden Atalay Doğan, geçen yılki fiyatlardan memnun olmadıklarını belirterek, bu yıl oldukça zahmetli bir iş olan sarımsak üretiminden emeklerinin karşılığını alabilmeyi umduklarını söyledi.


Taşköprü Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise ilçe ekonomisinin temel taşı olan sarımsaktan yıllar itibari ile değişmekle birlikte 4 bin ailenin geçimini sağladığını belirterek bu yıl geçen yıla oranla yüzde 25 oranında fazla sarımsak dikildiğini ve 2009 yılı rekoltesini 20 bin ton civarında olmasını beklediklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 23:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?