20
Mayıs
2024
Pazertesi
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Tekstil fabrikası krize dayanamadı

İnter Trade Tekstil, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki faaliyetlerini durdurdu.

Firmanın Taşköprü şubesinin dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden olumsuz yönde etkilendiği için kapatıldığı bildirildi. Yaklaşık 6 yıldır Taşköprü'de faaliyetlerini sürdüren işletme, dünya genelinde yaşanan ekonomik krize bağlı olarak buradaki faaliyetlerini durdurma kararı aldı ve 90 çalışanına çıkış verdi.

Merkezi İstanbul'da olan, Londra ve Taşköprü'de şubeleri bulunan İnter Trade Tekstil Fabrikası, küresel krizden etkilenerek geçtiğimiz günlerde Taşköprü'deki şubesini kapatma kararı aldı.

Sektörün köklü firmaları arasında yer alan İnter Trade Tekstil Fabrikası yetkililerinden alınan bilgiye göre, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden firmanın olumsuz yönde etkilendiğini ve kurumsal anlamda Taşköprü şubelerini kapatmak zorunda kaldıkları belirtildi.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Taşköprü Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Ünal, "Taşköprü'de 6 yıldır faaliyet gösteren firmanın son yaşanan ekonomik krizin etkisi ile ilçemizdeki fabrikasındaki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını öğrendik. Firma sahibi, ilçemiz ve fabrika çalışanları için oldukça sıkıntılı bir durum. Personel maaşları ve diğer gider kalemleri ile birlikte ilçe ekonomisine aylık 100-150 bin YTL girdi sağlayan işletmenin kapatılmasından dolayı son derece üzgünüz.

İnşallah bir başka girişimci mevcut bina ve tesisi kullanarak Taşköprü halkına yeni bir ekmek kapısı açar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
başak öz IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.01.2009 16:35:58

çıkanlara geçmiş olsun