5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çalışan çocukları okula kazandırdılar

Ordu'da 'Çocuk İşçiliğini İzleme Sistemi'nin faaliyete geçirilmesinin ardından ulaşılan çocuklara eğitim desteği yapıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) teknik desteği ve Avrupa Birliği (AB) fon kaynağıyla yürütülen 'Türkiye'de Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması' projesi kapsamında Ordu'da 'Çocuk İşçiliğini İzleme Sistemi' faaliyete geçirildi. Oluşturulan İl Proje Koordinasyon Ofisi, çalışan çocukları belirleyerek danışmanlık, özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti vermeye başladı. Eylül ayı itibariyle Ordu il genelinde 29 kız ve 90 erkek olmak üzere 119 çocuğa ulaşıldı. Merkeze kaydedilen bu çocukların okul durumları tespit edilerek danışmanlık hizmeti verilmesine başlandı. Bu durumda ilköğretimi bitiren 8 çocuk liseye, 2 çocuk özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine, 7 çocuk da ilköğretime kaydettirildi. 

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, İl Proje Koordinasyon Ofisini ziyaret ederek burada kaydı bulunan çocuklara okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıttı. Vali Gözlügöl, ilköğretim ve lise de okuyan 71 çocuğa eğitim yardımında bulunurken, 71 çocuğa da okul önlüğü verdi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 13:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?