5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dürdane Nine 7 kediye analık ediyor

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, 65 yaşındaki Dürdana Şanlı adındaki yaşlı kadın, odunluğunda bulduğu 7 yavru kediye büyük bir özveri gösterip çay kaşığı ve biberonla süt içirerek annelik yapmaya çalışıyor. 

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü pazar alışverişi dönüşünde duyduğu ses üzerine odunluğa giden Dürdane Nine, donmak üzere bulduğu yavru kedileri evine çıkararak önce donup ölmekten kurtardı. Sonra da yavrulara kaşıkla süt içirip hayatta kalmalarını sağlayarak büyük bir hayvanseverlik örneği sergiledi. 

4 çocuk annesi olan Dürdane nine, yavrular üşümesin diye yanlarına sıcak su dolu kavanoz da koymayı ihmal etmedi. "Yavrularım" diye severek karnını doyurduğu kedi yavrularının birileri tarafından bırakıldığına inandığını belirten nine, gerçek annesi gibi bakamam diyerek, sokaklarda et atarak bütün kediler arasında gerçek anneyi aradığını, ancak sonuç alamadığını söyledi. Karınları acıktığında ve onları doyururken çıkardıkları seslerin, yüreğini parçaladığını ve her seferinde ağladığını ifade eden nine, "Yavrulardan ikisi diğerlerine göre çok daha büyük. Kesinlikle bunları biri bıraktı. Bunu yapanlar da aynen bunlar gibi acı çeksin, Allah aynı şekilde onları da cezalandırsın" diye serzenişte bulunarak yaşadığı üzüntüyü ifade etti. 

"Bunlar benim yavrularım, 6 torunum vardı 13 oldu" şeklinde konuşarak bakımını yaptığı hayvanların, annelerinden ayrı kalmış olduğunu bilmesinden kaynaklanan üzüntüsü yüzüne de yansıyan Dürdana Şanlı'nın tek isteği ise onlara gerçek bir anne bulmak. Durumu öğrenen akrabaları tarafından hafta sonu münasebetiyle ziyaret edilen ve bu davranışı takdir edilen yaşlı kadının kızının, kolaylık sağlasın diye bir sürpriz yaparak küçük bir şişeyle emzik getirmesi annesini sevindirdi. 

Eşini 1 yıl önce kaybettiği öğrenilen ve tek başına yaşadığı evinde yavruların kendilerine arkadaş olduğunu dile getiren hayvansever Şanlı, "Onlardan ayrılmak zor olsa bile bir an önce gerçek bir anne bulmamız lazım. Ocak üstünde ısıtılan inek sütüyle yapılan bakım ne kadar yararlı olacak ki. Bunları bu halde getirip bırakanların hiç mi vicdanı sızlamadı. Hiç mi Allah korkusu yok" dedi.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 14:14:18
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?