5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engellilerin muhteşem gösterisi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin sergilediği gösteriler davetliler tarafından ayakta alkışlandı. 

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Kaymakam M. Selma Yurdaer, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Koç, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nimet Koç ve öğrenci velileri katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Serpil Akça, 7.5 milyon engelli vatandaşın sessiz çığlıklarını halkla paylaşmak için var olduklarını söyledi. Akça, "Ülkemizde ve dünyada sayıları azımsanamayacak kadar çok olan engelli vatandaşlarımıza ithaf edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası dolayısıyla engelin aslında engel olamadığını ispatlamak istiyoruz. Çaresizlik içerisinde kalan anne-babaların ve çocukların yüreklerine bizler su serpelim. Sakatlığın bir gün bizlerin de başımıza gelebileceğini düşünmemize gerek var mı? Her insan bir değer değil midir? Fatsa'da zihinsel engelli öğrencilerimizin hayatlarında yeni bir pencere açmak amacıyla 2003 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayan okulumuzun üçüncü yılı. Eğitimci arkadaşlarımızla imkansızlıklar içerisinde imkanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın özürlerine uygun bir okul yapılmasını bekliyoruz. Hayata ve insanlara nasıl bakarsak onları öyle görürüz. Eğer onlara özürlü değil de birey olarak yaklaşılırsa bu ihtiyaçların sağlanması çok da zor değil" dedi. 

Kaymakam M. Selman Yurdaer ise sakat olan insanların daha iyi hayat şartlarına kavuşturulmasının mümkün olduğunu ifade etti. Yurdaer, "Bunun mümkünlüğü de özürlü okullarımız sayesinde olmaktadır. İlçemizde eğitim uygulama okulunun bağımsız bir bina içerisinde daha iyi şartlarda eğitim vermesi gerekmektedir. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı yapacağız" diye konuştu. 

Programda zihinsel engelli öğrenciler gösterilerde sergiledikleri performansla salonu dolduran seyircilerden büyük alkış aldı. Öğrenciler, "Hekimoğlu", "Pon Pon Kızlar", "Çingene Kızı" adlı gösterileri sundu.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 12:54:16
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevil akın IP: 85.98.217.xxx Tarih : 15.05.2006 18:02:25
Engellilerin isterlerse ve istenirse neler yapabileceklerini düzenlediğimiz bu gecede gösterdiğimizi düşünüyorum,tüm herkesin bir gün benim de başıma gelebilir düşüncesiyle hareket etmesini ve duyarlı davranmasını istiyorum.En büyük isteğim engelli çocuklarımızın okulumuzun 4.yılında kendilerine ait bir okula kavuşarak daha iyi eğitim almasıdır.Fatsa halkına ve basın mensuplarına geceye katkılarından dolayı teşekkür ederim.