5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Karadeniz, mavi rengine tekrar kavuştu

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde kayalarla yapılan tahkimatla çöple bağlantısı kesilen Karadeniz, mavi rengine tekrar kavuştu. 

İlçenin, Terme İlçesi ile olan sınır bölgesinde kalan alana dökülen çöpün, özellikle olumsuz hava şartlarının yaşandığı günlerde, dalgalarla denize gitmesine engel olmak için belediye tarafından başlatılan çalışma sona erdi. Kıyı boyunda 350 metre uzunluğunda 17 bin ton kaya kullanılarak yapılan tahkimatla çöplerin denize karışması engellendi. 

Çalışma sonrasında çöp alanının son halini görmeye gelerek birim amirlerinden bilgi alan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Bu çalışmanın yıllar öncesi yapılması gerekirdi ancak bize kısmet oldu. Bunu yapmakla çöp sorunu nihai bir çözüm buldu anlamına gelmiyor. Ordu'nun bir bütün olarak çöp sorunun çözülebilmesi için ilgili bakanlığın ve belediye başkanı arkadaşlarımızla çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

Daha önce çöplerin karışması sebebiyle o bölgede bulanık olan denizin eski rengine kavuşmuş olmasından mutlu olduğunu ifade eden Başkan Arpacıoğlu, "Tabi ki bu kirlenme, sadece bu alan değil pek gözle görünmese de sahilimizin diğer kısımlarına da olumsuz etkiliyordu. Denizimi korumak adına bu çalışmada emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Ünye'nin, çöp alanın da sona eren bu çalışmanın ardından o bölgeye 60 adet akça ağaç dikileceği öğrenildi. Ayrıca poşet gibi atıkların rüzgarla uçarak çevreye dağılması ve denize karışmasının da önüne geçmek için kafes sistemi yapılacağı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 17:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?