5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sigarayı bırakana ödül

Gümüşhane'de 2006 ödüllü sigarayı bırakma kampanyası başladı. İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada, tiryakileri sigarayı bırakmaya çağırdı.

Gümüşhane Merkez Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından kurulan "Duman Avcıları Kulübü" öğrencilerinin de kampanya tanıtım faaliyetlerine katıldıklarını belirten İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin, "Sigarayı bırakanların sayısı her gün giderek artmaktadır. Siz de sigarayı bırakarak daha sağlıklı hayatı seçin. Sigarayı bırakmak zor olabilir. Ancak bu güne kadar çok kişi sigarayı bırakmıştır. Bu amaçla 2006 ödüllü sigarayı bırakma kampanyası başlamıştır. Kampanyaya başvuru formunu doldurarak katılanların tamamı çekilişe katılacaktır. Fakat ödülü hak edebilmek için katılımcının 1 Mayıs 2006 sabahı sigarayı bırakmış olması ve 28 Mayıs 2006 günü bitimine kadar hiç içmemesi şarttır.

Çekilişte kazananların kendilerine veya yakınlarına bu şartın sağlanıp sağlanmadığı sorulacaktır. Daha sonra kimyasal doğrulama testi uygulanacaktır. Sigara içmediği kimyasal doğrulama testiyle de anlaşılırsa, talihli ödülü hak etmiş olacaktır. Türkiye ödülü 6 bin YTL, Avrupa Ödülü 2 bin 500 dolar, Dünya ödülü 10 bin dolar olarak belirlenmiştir. Kampanya 1-28 Mayıs 2006 tarihleri arasında yapılacak olup, son başvuru tarihi 30 Nisan 2006'dır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 15:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?