5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Torun'dan çevre dersi

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere seslenerek, günlük hayatta ellerinde kalan atık pilleri kesinlikle doğaya atmamalarını istedi. 

Atık pillerin doğaya atılmaması için okullar bazında bir kampanya başlattıklarını, tüm okullara atık pil kutuları yerleştirdiklerini hatırlatan Başkan Torun, bu kampanyaya destek istedi. 

Tüm okullara afişler ve kutular dağıttıklarını, çevre uzmanları vasıtasıyla uyarılara devam ettiklerini belirten Başkan Torun, "Kendisi küçük ama doğru kullanılmadığında ve saklanmadığında çevreye verdiği zararı büyük kimyasal atıkların başında hepimizin evlerinde kullandığı pil geliyor. Bugün birçok ülke katı atıkları ve bu tür kimyasal maddeleri ayrı ayrı toplayarak değerlendirmekte ya da çevreye zarar vermeyecek şekilde imha etmektedir. Halkımızın ve çocuklarımızın bilinçlendirilmesinde öğretmenlerimize de büyük sorumluluklar düşmektedir. Lütfen günlük hayatta evlerimizde kullandığımız atık pilleri doğaya, toprağa atmayalım. Pillerin içinde civa ve kadmiyum gibi zararlı maddeler var. Çöpe giden pillerin içindeki kimyasal maddeler toprağa ve suya karışarak hepimizi zehirliyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 15:12:44
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 15:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emir gültaş IP: 85.107.110.xxx Tarih : 9.10.2006 12:34:03
sayın başkanımızı çalışmalarından ve çalışkanlığından dolayı tebrik ediyorum...çalışmalarınzı dikkatle takip ediyoruz ve takdir ediyoruz