5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yunanlılar, kiliseleri ziyaret ediyor

Ordu'da bulunan tarihi kiliseleri en çok Yunanlı turist ve papazların ziyaret ettiği bildirildi. 

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Yunanlı turist ve papazlar tarihi kiliseleri her yıl Ağustos ayında turlarla ziyarete geliyor. Şehir merkezinde bulunan ve kültür merkezine dönüştürülen tarihi kiliseyi Ağustos ayında 1 Kanadalı, 3 Hollandalı, 2 Alman, 55 İtalyan turist gezdi. 386 Yunanlı turist de turlar halinde gelerek, bölgeyi ziyaret etti. Gelen Yunanlı turistlerin arasında papaz giyimli kişilerin olması dikkat çekti.
Ordu'da yaz dönemi içerisinde şehir merkezinde 'Taşbaşı Kültür Merkezi'nin yanı sıra tiyatro salonu haline dönüştürülen tarihi kilise ile Perşembe İlçesi Yason Burnu'nda bulunan kilise, en çok ziyaret edilen eserler oldu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 10:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 85.101.253.xxx Tarih : 2.01.2008 13:27:35

Ordu'muza yabancı turistlerin kültür turizmi adına gelmeleri gayet sevindirici bir durum ama bu kadarla kalmamalı. Sayet elimizdeki kültürel ve Doğal zenginlikleri turizme kazandırmayı başaramazsak, önümüzdeki yıllardada bu sayılarla avunmaya devam ederiz. Kiliseler,Kaya Mezarları, Yaylalar, Kaleler, Göller ve Irmaklarımızı turizme kazandırmamız lazım. Ordu'muz da bir tane ziraat fakültesi var. Mutlaka çok yoğun çalışıyorlardır da; ama ilimizdeki endemik bitki ve hayvan türlerinin araştırılmasını üstlenmesi lazım bence; Gaga gölünde Kerevit olduğunu, Melet ırmağında Su Samuru olduğunu, Sarp derenin Kadıncık ve Şıhlar köyünün sınırlarını cizen kaynağında Semender yaşadığını yalnızca ben bilmeyeyim di mi ?. Olan değerlerimiz turizme kazandırmadan; bu komik turist sayılarıyla avunmaya devam ederiz. SAYGILARIMLA