28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Avukat çiftten eğitime destek

Ordulu avukat çift Murat ve Özlem Hazinedar, Aybastı İlçesi Beşdam Köyü İlköğretim Okulu'nun tuvaletini yenilemek için malzeme yardımında bulunurken, okula yeni öğretim yılında 8 derslikli bir bina yaptırma sözü de verdi.

Mesleki yaşamlarını İstanbul'da sürdüren avukat Murat ve Özlem Hazinedar çifti, bir gazetenin düzenlediği gecede Aybastı Beşdam Köyü'nden olan fotoğrafçı Orhan Kılıç'ın yardım amacıyla düzenlediği fotoğraflar sergisinde Beşdam İlköğretim Okulu'nun harap şekildeki tuvaletlerinin fotoğraflarından etkilenerek harekete geçti. Okulun tuvaletinin yeniden inşası için alınan malzemelerin teslim törenine katılmak üzere Aybastı'ya gelen Hazinedar çifti, köylüler ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Törene Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Beytullah Geçtan, AKP İlçe Başkanı Salih Çelebi ve köylüler katıldı.

Törende konuşan Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük, Murat ve Özlem Hazinedar'a ve bu yardımın gerçekleşmesine vesile olan fotoğrafçı Orhan Kılıç'a teşekkür ederek, "Bu problem sadece Beşdam'da değil Aybastı'nın genelinde var. 1960 ihtilalinden sonra Aybastı'da okullaşma başlamış. Bu okulumuzda o tarihlerde yapılma. 30'un üzerinde okulumuz var ki, eğitim yapılamaz durumda. Yıkılması ya da tahliye edilmesi gerekli. Rapor verilmiş olmasına rağmen bu okullarda eğitim halen devam ediyor. Ciddi bir okullaşmaya ilçemizin ihtiyacı var. Şu ana kadar bir gayret gösterilemedi. Bireylerin gayretleri var. Ama burada gördüm ki okulda bir cam kırılmış, ikinci bir camla kırık yer kapatılmaya çalışılmış ama olmamış. Bu tür bir eksiği de köylü gidermeli. Her şeyi devletten beklememek lazım" dedi.

Avukat Murat Hazinedar ise tuvaletin harap olmuş fotoğraflarından çok etkilendiğini ifade ederek, "Eşimle birlikte eğitime çok önem veriyoruz. Allah'ın bize verdiği nimetleri paylaşmaya çalışıyoruz. Bizim de çocuklarımız var ama bizim çocuklarımız buralardaki çocuklardan daha şanslı. Bu şansı, bu imkanları paylaşmak lazım. Birazcık rahat uyumak için de bu önemli. Biz bu okulun tuvaletini 2. yarı yıl başlayıncaya kadar yaptıracağız. Eşimle ben bu okulun önümüzdeki sezona kadar yeniden yapılmasını üstleniyoruz. Beşdam, önümüzdeki sene bu harabe okuldan kurtulup fevkalade güzel bir okula kavuşacak. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda okuması onların gelecekte daha iyi okumalarına vesile olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 13:34:08
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 13:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?