22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYBAŞI - ORDU

Mumcu, AKP ve CHP'yi eleştirdi

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kerkük konusunda ne hükümetin ne de ana muhalefet partisinin yaklaşımında bir ciddiyet göremediğini belirterek, "Irak'a müdahale ederiz' edebiyatıyla bu iş olmaz. Habur Sınır Kapısı'nın yerini Habur'dan alıp Ovaköy'e getirmek bile Türkiye'nin kararlılığını anlatmak için yeterli olacaktır" dedi. 

Partililer tarafından Ordu il sınırı olan Akçay'da karşılanan Erkan Mumcu, ilk olarak Ordu'nun Çaybaşı İlçesi'ni ziyaret etti. Çaybaşı İlçesi'nde Muhtarlar Derneği'ni ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, burada Irak konusunda yaşanan tartışmalara değindi. Irak konusundaki tartışmaların kendisini şaşırttığını belirten Mumcu, "Doğrusunu isterseniz ortalık müsamere yerine döndü. Hiç kimse gerçekle meşgul olmuyor. Tabiri bağışlayın herkes rol kesiyor. Bu iş 'miş' gibi yapmakla olacak iş değil. Türkiye'nin bu süreçte aradığı şey birileriyle kavga çıkarmak, birilerinin başına bela açmak da değil. Biz Türkiye'nin gücünden farkında bir diplomasiyle Türkiye'nin haklarını korunmasını gerektiğini söylüyoruz. Mesele, Irak'ın bütünlüğü ve Kerkük'ün statüsü konusunda Türkiye'nin duyarlılığının dikkate alınmalıdır. Bölgede barış ve istikrarın gerçekleşmesi konusunda Türkiye'nin uyarıları dikkate alınmalıdır. Öte yandan yapılması gereken en önemli şey; bölgeden Türkiye'ye yönelik tehditlerin bölgeden himaye görmesine bir son vermektir. Bunu isteyen Türkiye, bunu nasıl mümkün kılacağını ne yazık ki bilememektedir. Ne hükümetin ne de ana muhalefet partisinin yaklaşımında ben bir ciddiyet görmüyorum" diye konuştu. 

Taleplerinin ciddiye alınmasını bekleyen Türkiye'nin kararlılığını ve ciddiyetini göstermesi gerektiğine işaret eden Mumcu, şunları söyledi:
"'Irak'a müdahale ederiz' edebiyatıyla bu iş olmaz. Bırakın müdahaleyi, siz ilk önce kendi sınırlarınız içinde sınır kapısının yerini değiştirin. Habur Sınır Kapısı'nın yerini Habur'dan alıp Ovaköy'e getirmek bile Türkiye'nin kararlılığını anlatmak için yeterli olacaktır. Türkiye ciddiyetini ve kararlılığını göstermedikçe bu konuda ciddiye alınmayacaktır. Boş yere müdahale edebiyatının Türkiye'yi müdahale ettiği aşikardır. Daha 2 gün önce Kuzey Irak Bölge Yöneticisi Barzani, 'Eğer Türkiye müdahale ederse Türkiye'ye de müdahale ederler' demek cüretinde bulundu. Yani Türkiye'yi tehdit etti. Bu sözün cevabı verilmeliydi. Bu da benden önce Başbakan'a düşer. O bakımdan dikkatli olmak lazım. Türkiye bu süreçte ne yazık ki kaybediyor. Böyle bir iktidar ve ana muhalefet varken ne yazık ki kaybetmeye devam edecektir." 

Erkan Mumcu, Çaybaşı İlçe Teşkilatı'nın açılış kurdelesini kesip dışarıda vatandaşlara hitap ettikten sonra Ünye'ye hareket etti. Bu arada, Erkan Mumcu'nun Çaybaşı İlçesi'ne gelişi sırasında konvoyda maddi hasarlı bir kaza meydana geldi. Konvoyun hareketinden kısa bir süre sonra ön camı patlayan bir araca arkadan çarpan konvoydaki diğer araç, yolun sağına uçtu. Kaza maddi hasarla atlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 15:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?