23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Yeşil Kartlı hastaya bürokrasi engeli

Fatsa Devlet Hastanesi'nde Yeşil Kartlı yatan hastaya, nöbetçi eczane tarafından ilaç verilmedi.

Edinilen bilgiye göre, aniden rahatsızlanan A.A (47) Fatsa Devlet Hastanesi acil bölümüne yatırıldı. Daha sonra Fatsa Devlet Hastanesi'nde hastaya reçete düzenledi. Düzenlenen reçete, hastanenin eczanesinde bulunmadığından, reçeteye “Hastane eczanesinde ilaç yoktur” kaşesi basılarak hasta yakınına, dışarıda her hangi bir eczaneden alınması gerektiği söylendi.

Nöbetci eczaneye giden hasta yakını B.A. ‘ya, ilgili eczane parasız ilaç verilmediğini ifade ederek, resmi reçete ve kaşeyi hiç yokmuş gibi sayarak işlem yaptı. 

Hasta yakını, çaresiz bir şekilde, ilaçları parayla satın alarak hastaneye götürdü. Nöbetci Eczacı Fatsa Sağlık Grup Başkanı'nın imzalı bir yazısını göstererek ilaç vermemesini ilgili yazıya göre yaptıklarını ifade etti.

Fatsa Sağlık Grup Başkanı imzalı Yeşil-Kart Reçetelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlıklı yazının 13. Maddesi aynen şöyle:

Madde 13 : Yatan Hasta Reçeteleri kesinlikle verilmeyecek.”

Hasta yakını bu duruma tepki göstererek “Sağlık Grup Başkanı imzalı Yeşilkart Reçetelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler “ başlıklı Fatsa’daki Eczanelere gönderilen 15 maddelik yazının 13. maddesindeki “Yatan Hasta Reçeteleri Kesinlikle verilmeyecek” ifadesinin ya yanlış ya da yanlış yorumlandığını söyleyerek, “Hastanın hastanede doktur gözetiminde olduğunu, yeşilkartla ilgili yönetmeliğe göre hastanenin ilgili reçete ilaçlarının hastaneden verilmesi gerektiğini zaman zaman hastane eczanesinde bulunmayan ilaçların olmaması durumunda “ ilaçlar hastanemiz eczanesinde yoktur” kaşesinin basılarak dışarıdaki eczanelerden ilaçların verilmesi gerektiğini”belirtti. Eğer ilgili 13. Madde doğru bile olsa bu hastane eczanesinde bulunan ilaçların dışarıda verilmemesi gerektiğini, bu durumda da zaten hastane eczanesindeki görevlinin ilgili kaşeyi basmayacağını” söyledi. Telefonda görüşülen bir hastane yöneticisi ise “ kesinlikle böyle bir uygulama olamaz. Hatta dışarıya gönderilen ilaçlardan yüzdelik dilim bile almak suçtur” açıklamasını yaptı.

Bekir Akkaya - Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 01:11:29
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 15:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?