2
Haziran
2024
Pazar
SİYASET

Ağar'a böğürtlen reçeli

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Ordu'ya gelişinde, karşılamak için yol kenarında bekleyen bayan partililerin, genel başkanları için dikenlerin arasında böğürtlen toplamaları ilginç görüntü oluşturdu. 

Partisinin yeni yapılan il teşkilat binasının açılışını yapmak, bölgede gezi ve inceleme bulunmak üzere Ordu'ya gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ünye İlçesi girmeden önce Akçay mevkiinde partilileri tarafından karşılandı. Genel başkanlarının Samsun'dan hareket ettiğinin haberini alan partililer, saat 10.30'dan sonra karşılayabilmek için Akçay mevkiinde toplanmaya başladı. Saat 11.00'de gelmesi beklenen Mehmet Ağar'ın Samsun'un Terme İlçesi'nde partililer tarafından karşılanması üzerine gelişinde gecikme yaşandığı öğrenilirken, bayan partililer bu süreyi genel başkanlarına reçel yapmak için böğürtlen toplayarak değerlendirdi. Ağar, Akçay mevkiine geldiğinde saatler 12.00'yi gösterirken, Fatsa İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı olduğu öğrenilen Nilgün Saygılı ve kadın kollarının bazı üyeleri hem zamanı iyi değerlendirmek hem de genel başkanlarına jest yapmak için dikenlerin arasında böğürtlen topladı. 

Yola yakın bir bahçe kenarındaki bitkinin meyvesini toplayan Fatsa Kadın Kolları Başkanı Nilgün Saygılı, battığında çok acı veren dikenleri olan böğürtlen bitkisinin meyvesinin son derece sağlıklı ve leziz bir besin maddesi olduğu belirterek, "Yol kenarında boş boş beklemektense genel başkanımıza reçel yapmak için böğürtlen topluyoruz. Ben köylü kızıyım alışığım o nedenle dikenlerde sorun olmuyor. Topladığımız böğürtlenler ile genel başkanımıza reçel yapacağız. Gayet güzel ve tatlısı ağır olmayan hafif bir reçel oluyor. Bölgemizi bir dahaki ziyaretinde ya da bizzat biz partimizin genel merkezini ziyaret ederek genel başkanımıza afiyetle yemesi için reçeli vereceğiz" dedi. 

DYP'li kadınlar, dikenlere karşı verdikleri mücadelede hemen hemen dut büyüklüğünde olan böğürtlenden yaklaşık 300 gram toplayabildi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 21:40:02
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 21:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?