19
Mayıs
2024
Pazar
İKİZCE - ORDU

Akçay Deresi ıslah edilecek

Ordu’da yıllardır ödenek olmadığı için yapılmayı bekleyen dere ıslahı ve istinat duvarı gibi çalışmalar için bu yıl 320 milyar lira ödenek gönderildi. İkizce Akçay Deresi'nin ıslah ve istinat duvarı için 25 milyar lira harcanacak.

DSİ’nin ’Küçük İşler’ kategorisinde bulunan dere ıslahı ve istinat duvarları yapımı için gönderilen ödeneklerden aslan payını Gülyalı İlçesi’ndeki Turnasuyu ile Ordu şehir merkezini ikiye bölen Bülbül Dereleri aldı. 320 milyar liralık ödeneğin 60 milyar lirası Turnasuyu, 50 milyar lirası Bülbül Deresi’nin ıslah çalışmaları için harcandı.

Turnasuyu Deresi’nde bir sorun gözlenmezken, Bülbül Deresi yapılan tüm çalışmalara rağmen aşırı yağışlarda oluşan sel sonucu tekrar eski halini aldı. Bülbül Deresi’nin mevcut çalışmalarla ıslah olmayacağı anlaşılınca DSİ tarafından yeni proje hazırlığı yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan il genelinde ıslah ve istinat duvarı çalışmaları için ödenek gönderilen ’küçük işler’ şunlar: Merkez Kayacık Deresi (20 Milyar), Fatsa-Bolaman Çalışlar Deresi (10 Milyar), Perşembe-Efirli Akçaova Deresi (25 Milyar), Gülyalı-Turnasuyu Deresi (60 Milyar), İkizce-Akçay Deresi (25 Milyar), Gülyalı-Değirmendere (20 Milyar), Kumru-Yukarıdamlalı, Dereköy ve Elekçi Dereleri (25 Milyar), Mesudiye-Yeşilce Hamur ve Körük Dereleri (10 Milyar), Ünye-Döşemedibi ve Kabakçı Dereleri (20 Milyar), Merkez Bülbül Deresi ıslahı (50 Milyar).

İkizce
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:18:13
Güncelleme :22 Şubat 2006 Çarşamba 13:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?