27
Mayıs
2024
Pazertesi
İKİZCE - ORDU

İkizce'nin sorunları saymakla bitmiyor

İKİZCE'DE İÇME SUYU SORUNU

Ordu'nun İkizce İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, ilçe köylerinin en büyük sorunlarından birinin içme suyu yetersizliği olduğunu söyledi.

Kaymakam Mehmet Ali Öztürk, ilçenin sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, eğitim, sağlık, yol ve içme suyu konularında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Eğitim ve sağlık alanında yetersiz imkanlardan dolayı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Öztürk,"İlçemizin Yoğunoluk Beldesi'nde bulunan Yoğunoluk Çok Programlı Lisesi'nin (ÇPL) eski belediye binasında yetersiz şartlarda eğitim öğretime devam ettiğinden yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca ilçemizin yeni bir kapalı spor salonuna ihtiyaç vardır. Sağlık alanında ilçemizde doktor sayısı yeterli değildir. 5 sağlık ocağı bulunmasına rağmen toplam 1 doktor ve 43 personel görev yapmaktadır" dedi.

Özellikle ilçe köylerinde yaşanan içme suyu sıkıntısıyla ilgili iki projenin bulunduğu ancak ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamadığını ifade eden İkizce Kaymakamı Öztürk,"İlçe köylerinin en büyük sorunlarından biri içme suyu yetersizliğidir. Bu kapsamda ilçemizde 5 köye içme suyu getirecek olan Derebaşı Grup İçme Suyu projesi yapılmıştır. İnşaatı 2006 yılı KÖYDES projesi kapsamında başlanılmış, 2007, 2008 ve 2009 yıllarına devam edilen proje ödenek yetersizliğinden bitirilememiştir. 1 milyon 857 bin 558 TL ödenek harcanmış ve iş devam etmektedir. İşin bitirilmesi için yaklaşık 500 bin TL ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu

İKİZCE'DE İÇME SUYU SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 12:23:04
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 23:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?