1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'İpek Yolu' gün sayıyor

Ordu'nun Korgan İlçesi sahilini İç Anadolu'ya bağlayacak olan ve yıllardır yapılamayan yolun ihalesinin yapılması ilçe halkına büyük sevinç yaşattı.

Korgan-Niksar yolunun yıllardır yapılmayı beklediğini belirten Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, "Hatta bu yola 5 bin yıllık maziye dayanan, yani sahilin çok geçmişten beri kullandığı "İpek Yolu" diyebiliriz. Uzun zamandır süren uğraşlarımız neticelendi ve ihale yapıldı. Yetkililerle görüştüm. İş teslimi yapılacak ve ondan sonra da şantiye kurulacak. İnşallah Fatsa için de, Korgan için de, Niksar için de çok iyi olacak. Hatta Kumru'nun da 5 kilometrelik ihalesi yapıldı. Böylece Fatsa'nın arka ilçelerini Niksar'a bağlayan güzergah çok rahatlayacak" dedi.

Sahilde yaşayan insanların Niksar'a ve dolayısıyla İç Anadolu'ya, İç Anadolu'da yaşayan insanların da sahile ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Akkiraz, "Fatsa deyip de geçmeyelim. Fatsa metropol bir şehir. Fatsa sadece Korgan-Kumru üzerinden değil, Aybastı üzerinden de Reşadiye'ye bağlanıyor.

Hemen yakınında Ünye-Akkuş üzerinde yine Niksar'a bağlanıyor. Dolayısıyla Fatsa arkaya açılan sahilde güzel bir şehir. Büyük şehir konumuna girecek, onun için çok sevinçliyiz. Bu haber halkımızda büyük bir sevinç meydana getirdi. Halkımız, bu işte emeği geçen yetkililere, milletvekillerimize ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Hilmi Güler'e teşekkür ediyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 16:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?