23
Mayıs
2024
Perşembe
KUMRU - ORDU

Aileler çocuk eğitimi konusunda bilgilendirildi

Kumrulular, "Çocuk Eğitiminde Aileiçi İletişim" konusunda bilgilendirildi. Kumru Erçallar Kültür Sarayı'nda düzenlenen seminerde, Psikolojik Eğitim ve Aile Danışmanı ve "Sevgili Danışmanım" adlı derginin Yayın Yönetmeni Efkan Yeşildağ konuşmacı olarak yer aldı.

Kumru Özel Etüt Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen seminerde Yeşildağ, mutluluğu tarif ederek, insan için sağlık, huzur, başarı ve paylaşımın önemine vurgu yaptı. Çocuklarımıza bu dört noktadan hareketle yaklaşmak gerektiğini belirten Yeşildağı, "Eski klasik anlamda anne baba olunamaz. Ailelerin geçirmesi gereken değişim, öze dokunmamak üzere her alanda olabilir" dedi. Çocukların aileden çok etkilendiklerini vurgulayan Yeşildağ, aile için olumsuz durumların çocuklara yansımaması gerektiğine işaret etti.

Etüt Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Yıldız ise seminer öncesi yaptığı konuşmada "Çocuklarımızın istenilen düzeye gelmeleri için aile çok önemli. Sadece çocuklara yönelik değil, ailelere de yararlı olmaya çalışıyoruz" dedi. Yıldız, bu seminerlerin devam edeceğini ifade etti.

Bekir Akkaya - Kenthaber / Kumru
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 00:38:36
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 11:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turan anlayisli IP: 84.190.229.xxx Tarih : 7.08.2005 21:01:53
Merhabalar, Cocuk yetisdirmenin sadece cocugu degil gelicegimizide hazirlamak anlamina geldigini herkes bilir.Cocuk sadece okulada gitmekle yetistirilmez ve ayni anda cocugun sosyal faaliyetlerden de yararlanmasi sarttir bence.Yani spor,müzik ve daha cok kültürel alanlarda imkanlarimiz el verdigi kadar.. Her aile cocugunun hangi dalda daha fantazisi oldugunu bilmeli ve o yöne yönlendirmelidir.Yani cocuga illa sen doktor olacaksin yada mühendis olacaksin diye baski yapildiginda, cocugun kendine güven iradesi kaybolur ve kendinde gizli olan basari derecesi sadece o yöne kayar. Eger o cucuk sectigi dalda ailesinden destek görmez, baska yönlere zorlanirsa hem kendi öz güvenini kaybeder hemde basarisiz olur..Bence cocugumuzu hic bir zaman baska cocuklarla, yada onlarin yaptigi basarilarla kiyaslamamak lazim, cünkü bu davranis cocuga kazanma hirsi yerine kiskanma aliskanligini verir.(bu sadece cocuklar icin gecerli degildir)... Biz genelde cocuklarimizi korkutmak icin, ya seni igneciye götürürüm yada ALLAH seni yakar diye korkuturuz,fikrimce yanlis cünkü cocuklarimiza ALLAHI sevdirmemiz lazim.Korkularak elde edilen sevginin temeli saglam degildir. Cocularimizi yaptigi yanlislarla yipraticagimiza, yapacaklari basarilarla yüceltelim. saygilarimla turan anlayisli