24
Mayıs
2024
Cuma
KUMRU - ORDU

Ben de isterem

Olay büyük, mevzu derin. Ama hiç kimse kılını bile kıpırdatmıyor. Enflasyonun yükselmesine, ülkenin krize girmesine neden olan bir olayda halkın bu kadar duyarsız kalması, insanı çileden çıkartıyor.

Derhal kriz masaları kurulmalı, duyarsızlar duyarlaştırılmalıdır. Etkin ve yetkin kişi ve kuruluşlar duruma müdahale etmezlerse felaketin gelmesi an meselesi. Ey ahali, duyduk duymadık demeyin! Yangın var!

Ülkeyi derinden sarsan ve toptan yok olmakla karşı karşıya kaldığımız bu durumu nasıl önleye biliriz?

Önce halk yavaştan yavaştan bilinçlendirilmeli, geçmişte olup bitenler gözden kaçırılmalıdır. Halkın duygusal yönleri ön plana çıkartılarak krizin asıl nedenine odaklandırılmalıdır. En çok satan gazeteler bu konuyu bütün ayrıntıları ile işlemeli, direnirlerse gerektiğinde her yola baş vurulmalıdır.

Olayın bertaraf edilebilmesi için, gerektiğinde düşman kuvvetlere yakınlığı ile bilinen kesimlere gülücükler dağıtılarak onlarında kendi yanımızda olduğu imacı verilmeye çalışılmalıdır. Halka abuk sapuk soru sorma imkanı verilmemeli, ya da olayın vahameti aktarılarak, şimdi düşünülecek zaman değil diyerek gelen felaket mutlaka bastırılmalıdır.
“Ey ahali, Duyduk duymadık demeyin yangın var!”

-Nolmuş… Nolmuş…
-Nolcak ecim? Adam almaması gerektiği halde almışta, enflasyonun yükselmesine ülkenin krize girmesine neden olmuş.
-Ne almış!?.
-Ben de bilmiyorum ama olay, büyük mevzu derinmiş…
“Ey Ahali Duyduk Duymadık Demeyin Yangın Var!”

Her ne sebeple olursa olsun bu krize neden olanları kınarken, ben etkin ve yetkin vekiliniz olarak sizlerden özür diliyorum. Özür diliyorum ve affınıza sığınıyorum. Siz kimsiniz bayım? Ya da size bu özür dileme yetkisini kim verdi? Böyle bir özür makamı var da biz mi bilmiyoruz?

İşte bunu sormamak lazım. Memleket batarken böyle abuk sabuk sorular sormamak lazım. Tamam mı? Töbe töbe…Ya kardeşim anlamıyorlar. Derhal Ankara’ya bildirilerek Avrupa Uyum Yasaları içerisine “Özür Dileme Makamı” oluşturularak halkın abuk sabuk sorularına derhal son verilmeli. En azında birkaç kişi de iş sahibi olur. Öyle değil mi Ama!?

“Ey Ahali Duyduk Duymadık Demeyin Yangın Var!”

Derhal verilen her ne ise aynı puntoda ve aynı büyüklükte ve aynı mekanda derhal geri iade edilmelidir. Hakları gasp edilen ve aşağıdaki listede açık ad ve soyadları yazılan her kim varsa, krize neden olan çok mühim cisim parçalanarak hak sahiplerine gram gram paylaştırılmalıdır. O mühimmatı hem de eliyle alarak memleketin batmasına neden olan o zat dünya dışına çıkartılarak uzayın derin boşluklarına sürgün edilmelidir.

Biz memleket meseleleri üzerine kafa yorarken bu halkın duyarsızlığı insanı çileden çıkartıyor. “La Hasan at lan bunları dışarı!” La hasan…La…la…la…

Bu yazı neden yazıldı?
Öğrenci bir kitap yazmış ve incelemesi için hocasına götürmüş:
-Hocam bir kitap yazdım tutulur mu? Demiş.
Hocası bir kaç gün inceledikten sonra Öğrenciye :
- Hiçbir değeri yok, sakın yayınlatma. Demiş.
Bunun üzerine çocuk hayal kırıklığı içersinde tam kitabı yırtarken, hocası elinden çekerek :
- Sakın parçalama meşhur olunca yayınlatırsın, demiş.
Uzun zamandır yazdığım bu köşede kendi durumumu anlamak, bir noktada meşhur olup olmadığımı öğrenmek amacı ile bu yazı kaleme alınmıştır. Deliye kırk kez deli deyince ne olur muş? El Cevap : Meşhur… Bir krize neden olmamak en büyük dileğimdir.
Buluşmak ümidiyle. 

Bekir Akkaya
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 19:21:44
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 12:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?