18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUMRU - ORDU

Böyle olur Karadeniz kızı

BÖYLE OLUR KARADENİZ KIZI

Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Ergentürk köyünde her türlü araç ve patpatı kullanan 16 yaşındaki Ayşe Celep, silah ve çakı ile dolaşıp top sektiriyor.

Bir evin tek kızı olan Ayşe Celep, 12 yaşından beri her türlü trafik aracını kullanıyor ve tarlada patpat ile çift sürüyor.

Her türlü silahı ve kesici aleti de ustalıkla kullanan 16 yaşındaki Ayşe Celep, akranlarına taş çıkartırcasına top da sektiriyor. Babası Cevdet Celep'in teşviki ile 12 yaşından beri patpat motoru olarak tabir edilen hem tarım hem de taşımacılık alanında kullanılan aleti ustalıkla kullanan genç kız, eve gidip gelirken pompalı tüfeği yanından ayırmıyor. Her ihtimale karşı çakı bıçağını da yanından ayırmayan Ayşe Celep, futbol topunu ustalıkla sektiriyor.

Açıköğretim Lisesi'nde okuyan Celep, patpatın yanı sıra otomobil ve kamyonet de kullandığını söyledi. Araçla bir yere giderken yanında tüfek ve bıçak taşıdığını, silah kullanabildiğini belirten Celep, özellikle araba kullanmayı çok sevdiğini, köydeki kadınların kendisine şaşırdığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 13:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?