17
Haziran
2024
Pazertesi
KUMRU - ORDU

Fatsa: Faturayı ödeyeceksem, gereğini de yaparım!

18 Temmuz Pazartesi Günü Kumru İlçesine gelen Ak Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa Kumru’da çok geniş incelemelerde bulundu. Eyüp Fatsa bir süre Ak Parti İzmir İl Başkanı Fizmeli Ali Aşlıkla sohbet ettikten sonra beraberindekilerle birlikte Kumru Belediye Başkanını ziyaret ederek Kumru’daki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Belediye binasının birinci katında yeni açılan semt poliklini ziyaret eden Eyüp Fatsa doktorlarla ve esnaflarla bir süre sohbet etti. Daha sonra Kumru Öğretmenvine çıkan ve tüm bölümlerle ilgili bilgi alan Eyüp Fatsa Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek’e “ Sayın başkan Öğretmenevi için ne yapabiliriz? Böyle dar alanlarda öğretmenevi hizmet veremez.” Dedi. Başkan Ticabi Civelek ise “ Ben üst katın tamamını öğretmenlere veriyorum. Ben burayı öğretmenlerimize verdim, sizde katkı yapın” sözü üzerine toplu olarak belediyenin üst katına çıkıldı. Üst katın tamamı incelendikten sonra “öğretmenevi için tüm masraflara kefil olduğunu söyleyerek resmi prosedürü yerine getirerek işe hemen başlanılmasını” söyleyerek “hayırlı olsun” dedi.
Daha sonra yapımı hızle sürdürülen YİBO inşaat alanına gidildi. Beraberinde İzmir İl Başkanı Ali Aşlık’ında bulunduğu Eyüp Fatsa inşaatın durumu ile ilgili mühendislerden bilgi aldı. Mutla bu okulun bir kapalı spor salonu olması gerektiğini yetkilere belirten Eyüp Fatsa kendilerinden kapalı spor sahasının yapılacağı sözünü aldı.
Birkaç ay önce Kumru Belediyesince faaliyete giren Kumru – Demircili Mahallesinde bulunan Çakıl ocağına hareket edilerek burada incelemelerde bulundu. Başkan Ticabi Civelek’ten bilgi alan Eyüp Fatsa “ Yaptığınız her hayırlı işte yanınızdayım. Kumru ile ilgili yapacaklarınızı bir proje haline getirirseniz mutlaka gerçekleşir. Bu yaptığımız çalışmalar hızla devam edecektir. Sizler olması gerekenleri isteyin, çalışmalara ara vermeyin her zaman hükümet olarak destek verilecektir. Burada söylüyorum ve söz veriyorum. Kumru’da bu çıkartılan çakılla yapılmayan hiçbir yol kalmayacaktır” dedi.
Kumru Kınalı Aile Çay Bahçesinde bir süre dinlenen Eyüp Fatsa burada genel ve yerel bir çok açıklamalarda bulundu. Sokakta değişik kesimlerden zaman zaman haklı şikayet aldıklarını ifade ederek “ hiçbir amir veya memur geçmiş alışkanlıklarını sürdürmemelidir. Hala bulundukları kurumlarda partizanca davrananların bulunduğunu, hangi sıfatı bulunursa bulunsun kimsenin mevki ve makamlarını parti üyesi gibi kullanamayacağını ve tarafsız olmaları gerektiğini” söyledi. Ben siyesi bir partinin üyesiyim. Yapılan bu tür yaklaşımlar veya yanlış davranışlar siyasilere fatura edilmektedir. Eğer faturayı ben ödeyeceksem, kimse de bulundukları yerlerde yanlış fatura çıkarmamalıdır. Ben diyorum ki vatandaş faturayı bize ödetiyor. Neden ben bi siyasi olarak başkalarının yanlışlıklarının faturasını ödeyeyim. Herkes bulunduğu konumu hesap ederek öyle davransın. Kimsede memurluğunu bir siyasi parti üyesi gibi kullanamaz. Böyle bir durum söz konusu olursa bu tür insanlar hesaplarını buna göre yapmalıdır.” Dedi.
Ülke gündeminden de söz eden Ak Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa “ Kesinlikle parti olarak seçim diye bir dertleri olamadığını, seçim adı edenlerin boş yere laf ürettiklerini ifade ederek “ Halkın gündeminde seçim yoktur. Bizim gündemimizde de yok. Halk durumdan ve yaptıklarımızdan son derece memnundur. Memnun olmayanların dertleri vatandaş değil, geçmiş alışkanlıklarını sürdürememeleridir. “ dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine ise “ günü gelince herkes ne olduğunu görür. Biz çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Neticede halkın yüzünü güldürmek için uğraş veriyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimine epey bir zaman var. Günü gelince onu da çözecek bir siyasi irade söz konusudur.” Dedi.
Daha sonra Kumru- Fatsa yol çalışmalarını yerinde inceleyen Eyüp Fatsa yetkililere “ dökülen asfaltın olması gerektiği şekilde olmadığını belirterek, yaptığınız işi sizlerde beğenin. Sizin beğendiğinizi herkes beğenir.” Sözü ile bazı noksanlıkların olduğunu söyledi. Bir dahaki gelişimde daha güzel bir yol görmek istediğini söyledi. Anne ve babasını da ziyaret eden Eyüp Fatsa akşam saatlerinde Kumru’dan ayrıldı.
Bekir Akkaya - Murat Yürekli - Kenthaber / Kumru
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 06:16:42
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 15:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil kasar IP: 81.215.9.xxx Tarih : 1.08.2005 17:27:55
eyüp fatsa  sen git allaha kendi hesabını ver