27
Mayıs
2024
Pazertesi
KUMRU - ORDU

Keneler kriz yarattı

Kenelere karşı yapılacak ilaçlama konusunda muhtarlar ile ilçe tarım müdürlüğü arasında kriz çıktı. "İlaçlamayı siz yapın" teklifini, muhtarlar "Maddi kaynağımız yok" diyerek reddetti.

Kumruluları, kene ısırması konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda ilginç diyaloglar yaşandı. Kumru Kaymakam'ı Üzeyir Yılmaz ve Belediye Başkanı Ticabi Civelek'in Başkanlığı'nda, Kumru İlçe Tarım Müdürlüğü ile Sağlık Grup Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenledikleri bilgilendirme toplantısına tüm köy ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, kene ısırması sonrasında oluşabilecek muhtemel riskler konusunda bilgi verildi. İlçe Tarım Müdürlüğü'nün muhtarlar vasıtasıyla ilaçlama yapılması teklifine muhtarlar karşı çıktı. Bu iş için ellerinde yeterli maddi kaynak bulunmadığını belirten muhtarlar, "Bu külfeti karşılayamayız" dediler. 

İlçe Tarım Müdürlüğü'nün, ilaçlama bedelinin hane başına 3 milyon lira olarak tespit edildiğini belirtmesine de tepki gösteren muhtarlar, "biz makbuzsuz para toplayamayız" şeklinde cevap verdiler. 

Bunun üzerine Kaymakam Üzeyir Yılmaz soruna resmi yollardan çözüm bulacaklarını belirterek, "Bu bir muhtar-vatandaş sorunu değildir. Bu bir devlet sorunudur. Gereken önlemler resmi yollardan alınacaktır" şeklinde konuştu. Vatandaşların ilaçlamayı devletten beklemekte haklı olduğunu, ancak her şeyin de devletten beklenmemesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Üzeyir Yılmaz, "Bu sorun birinci derecede elbette ki devletindir. Muhtarlarımız da devletimizin bir parçasıdır. Bu toplantı 'Kene ısırması ve bu durumda alınacak tedbirleri nasıl yapabiliriz?' toplantısıdır. Burada neler yapabiliriz ve ne gibi önlemler almalıyız? sorularını konuşuyoruz” dedi.

Toplantıdan sonra ilaçlamanın her haneye mecburi olarak yapılacağı belirtilerek, bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesi ve en ufak bir durumda ilgili sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiği ifade edildi.
Bekir Akkaya - Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 14:03:29
Güncelleme :27 Ekim 2006 Cuma 15:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?