19
Mayıs
2024
Pazar
KUMRU - ORDU

Kırsal Alanda Destek Projesi

Ordu'nun 3 ilçesinde ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan 239 aileye 2003 yılında uygulanmasına başlanan 'Kırsal Alanda Destek Projesi' kapsamında 'hayat sigortası' yapılmış 478 süt sığırı kredisi verildi. 

AK Parti hükümeti tarafından ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelerin gelir seviyesini yükseltme, üretilen tarımsal ürünleri mahallinde değerlendirme ve pazarlama alanında desteklemek amacıyla 2003 yılında başlatılan 'Kırsal Alanda Destek Projesi', Ordu'da bugüne kadar Çaybaşı, İkizce ve Kumru ilçelerinde uygulandı. Proje kapsamında Çaybaşı'nın Eğribel Köyü'nde 100 aileye, İkizce Merkez ilçede 57 aileye, Kumru'nun Ortaçokdeğirmen Köyü'nde 82 aileye 2'şer adet olmak üzere 478 adet faizsiz süt sığırı kredisi verildi. Verilen kredinin maddi değerinin yaklaşık 2 milyon YTL olduğu bildirildi. 

Süt sığırlarını teslim alan aileler geri ödemelerini iki yıl ödemesiz olmak üzere üç yılda üç eşit taksitte ödeyecekler. Proje kapsamında verilen hayvanlar bir yıl 'hayvan hayat sigortası' ile sigortalandılar.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 18:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?