17
Mayıs
2024
Cuma
KUMRU - ORDU

Kumru Belediye Binası Yapılan Tadilatlarla Yenilendi

Yaklaşık 20 yıl önce yapılan Kumru Belediye binası yapılan tadilat ve eklerle yenilendi. Binanın tamiratı ile çehresi değiştirildi. Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek; “Önce çatıyı aktardık, dış ve iç cepheyi özel bir sıva ile kapladık, binanın giriş zeminini mermer döşedik, belediye binamızın girişini değişik bir çatı düzeni ile süsledik. Çatının şeklini AKP İl Genel Meclis Üyemiz İsmet Erçal çizdi. Çatı şeklimizi çok beğendiği için Ordu Kültür Müdürü Muzaffer Günay yeni hazırladığı Ordu tanıtım kitabına,Kumru Belediye Binasının giriş resimlerini çekti ve tanıtım kitabına koyacağını belirtti.” dedi.
AKP İl Genel Meclis Üyesi İsmet Erçal; “Bu çatı şeklini Uzakdoğu gezisinde öğrendiğini,çatı şeklini gören Ordu Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yapar hocanın, bu çatı şekline Uygur mimarisine benzediği için “ Uygur çatısı” ismini verdiğini, çatıyı beğenen Göller Belediye Başkanı Nuhil Kiremitçi’nin yeni yaptırdığı şadırvanın çatısını,Uygur tarzında yaptıracağını ” söylediğini bildirdi.
Belediyenin girişindeki çatının mimarı güzelliği yanında merdivenlerin kar ve yağmurdan korunması sonucu kayarak kazaya neden olasılığını da ortadan kaldırdı. Bu arada Merdivenlerdeki korkuluklarda çocukların kayarak düşmesini engellemek amacıyla da estetik bir çıkıntılar yapılarak kaymanın önlenmesi de Kumru’lu vatandaşları son derece memnun etti. Aldığımız bilgiye göre okullarda ve kamu binalardaki merdiven önlemleri de artırılarak bu konudaki çalışmalar hızla devam ediyor.
BEKİR AKKAYA-MURAT YÜREKLİ
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 01:50:46
Güncelleme :19 Aralık 2004 Pazar 03:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?