22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUMRU - ORDU

Kumru'da Şehitler anıldı

Çanakkale Şehitleri için Türk Eğitim Sen Fatsa Temsilciliği ve Karadeniz Haber Postası Gazetesi tarafından Kumru'da bir anma töreni düzenlendi.

“Çanakkale Şehit  ve Gazilerini Anma Porogramı” 23 Mart Çarşamba akşamı saat 18.00’de Kumru Erçallar Kültür Sarayı'nda gerçekleşti.

Salonu tıklım tıklım dolduran Kumrulular, iki buçuk saat programı ilgi ile izledi. Kumrulu şehitlerin fotoğraflarının da yer aldığı program, izleyenlerin gözlerini yaşarttı. İlk gösterimini Fatsa Hasret Düğün Salonu'nda yapılan program, bir önceki gün Korgan’da seyircilere sunulmuştu. Şiirler, hatıralar, anılar eşliğinde sinevizyon gösterileri ile Kumrulu vatandaşlar Çanakkale Destanını bir kez daha yaşadılar.

Bekir Akkaya
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 03:23:11
Güncelleme :24 Mart 2005 Perşembe 12:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fuzuli DÖNEK IP: 81.215.84.xxx Tarih : 26.03.2005 10:35:36
Sn.Bekir Bey; selam ve dua ile, Çanakkale ve diğer cephelerde savaşan Kumrulular ile ilgili bir araştırma yapılması uygun olur düşüncesindeyim. Çünkü Osmanlı ordularında ve İstiklal savaşı sırasında Türkiye Cumhuriyet ordularında savaşmış Şehit ve Gazilerden hayatta olan bidiğiğim kadarıyla memleketimizde yok.Ancak evlat ve torunları var.Bu nedenle, Vatan için canını ortaya koymuş insanlarımızın anılarını kayıt altına alarak yaşatmak bir görevdir. Selamlar