26
Mayıs
2024
Pazar
KUMRU - ORDU

Mahsur kalan çocuklar kurtarıldı

Ordu'nun Kumru ilçesinde, Elekçi Irmağı'nda taşların üstünde oynayan 2 çocuk aniden bastıran sel sularında mahsur kaldı.


Kumru ilçesinde yağmurdan sonra açan güneşe aldanan A.E. (11) ve E.E. (9) isimli iki kardeş, henüz yaylalardan birikerek gelen selin farkında olmadan ırmak üstündeki taşlara çıkarak oynamaya başladı. Aradan yaklaşık yarım saat geçtikten sonra büyük bir gürültü ile gelen sel sularını fark eden iki kardeş, büyük bir taşın üstüne çıkarak sulara kapılmaktan kurtuldu. Uzun süre seslerini duyuramayan çocuklar, çevreden sel sularını seyretmek için toplanan vatandaşlar tarafından görüldü. İtfaiye ve polisin
haberdar edilmesinden sonra başlayan kurtarma operasyonu ise tam bir Karadeniz usulü idi. Irmak kenarına inmeye yol bulamayan Kumru İtfaiyesi ekipleri, yaklaşık 80 derecelik bir uçurumdan iple çocuklara ulaştı. Ancak çocukları kıyıya çekmek için gerekli merdiven kısa geldi. Bunun üzerine çocuklara ipi bellerine bağlamaları söylendi. İpi bellerine bağlayan çocuklar oldukça tehlikeli bir şekilde yukarı çekilerek kurtarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 11:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?