18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUMRU - ORDU

Meralar ve yaylalar ıslah ediliyor!

Tarım Bakanlığı Tarafından “Meralar çiçek açıyor,yeşil meralar,kalkınan Türkiye,şimdi ıslah zamanı” sloganı ile 6 İlin yaylalarında proje başlatıldı. Tarım Bakanı Dr Mehmet Mehdi Eker Mersinden 6 ilin meralarına sinevizyonla katılımı sağlanarak yayla ve meralar kullanıma açıldı.

6 ilden biri olan Ordu da Düzoba yaylası pilot bölge seçildi.Düzoba yaylasında yapılan Proğrama Vali yardımcısı Ali Yener,Kumru Kaymakamı İlhamİ Doğan, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Ordu İl Tarım Müdürü Sadi Sadıkoğlu,Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin,daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Proğramın açılışında bir konuşma yapan Ordu Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu; “hayvanların beslenmesinde kaba yem çok önemli.Yaylalarda yetişen ot en ucuz yem, o yüzden mera ve yaylalarımız çok önemli” dedi. Kumru Lisesi Halk oyunları topluluğu gösterilerini sergilediler.

Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker Mersinden startı ile 6 ilin meralarında proje başlatıldı. Bu proje ile yaban gülü(sarı orman gülleri)sökülecek, yaylalardaki çevrikler kaldırılacak, meralardan daha fazla ot elde edilmeye çalışılacak.

Bu Projenin bir uzantısı olarak Düzoba yaylasına geçen yıl koyunların tuz yalaması için tuz yalakları, kaşınmaları için ağaç kazıklar dikilmiş, bahar başında Düzoba'daki meraya Tarım Bakanlığı tarafından gübre ekilmişti.

Bekir Akkaya-Murat Yürekli-Kenthaber/Kumru
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 13:36:44
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 12:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Bıçakcı IP: 81.214.205.xxx Tarih : 19.08.2005 11:10:15
Çocukluğumun Düzoba Yaylasında geçtiğini büyüklerimden hep duyar,bende hayal meyal o günleri hatırlardım.Geçen Yıl merakımı gidermek ve oraları bu günkü haliyle görmek için,babam,ağabeyim ve kardeşimle birlikte çıktık yola...Yaylaya geldiğimde inanın çok üzüldüm.Yayla nerede ara ki bulasın.Koskocaman yayla küçücük parsellere ayrılmış,tel örgülerle çevrilerek kişilerce sahiplenilmiş.Eğer bu proje bu olumsuzluklareı ortadan kaldıracaksa inanın çok mutlu olacağım.Herkese selamlar.M.BIÇAKCI