22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUMRU - ORDU

Nineler güzelliklerini, dedeler güçlerini konuşturdu

Kumru'da düzenlenen 6. Ericek Yaban Çileği Şenliği’nde 70 yaş üstü dedeler er meydanında güreşirken, 80 yaş üzeri nineler ise podyuma çıkarak güzellik yarışmasında birincilik için yarıştı.

Kumru Kaymakamlığı ve Kumru Belediyesi tarafından ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki 1000 rakımlı Ericek Yaylası’nda düzenlenen 6. Yaban Şenliği büyük ilgi gördü. Yıllar önce er meydanlarında yağlı pehlivan güreşi yapmış 70 yaş üzeri 12 dedenin, şenlikte er meydanına çıkmadan önce sağlık görevlileri tarafından tansiyonları ölçüldü.

Güreş sırasında bir pehlivanın yüzü yere gelince hafif şekilde yaralandı. Güreşleriyle izleyenlerin nefeslerini kesen eski pehlivanlar, Erçallar A.Ş. tarafından birer çeyrek altınla ödüllendirildi.

Şenlikte 80 yaş üzeri nineler için de güzellik yarışması düzenlendi. Yakınlarının yardımıyla podyuma çıkan nineler güzelliklerini sergileyerek birincilik için yarıştılar. Yarışmada 101 yaşındaki Mevlüde Tanç birinci, 85 yaşındaki Meliha Savun ikinci ve 75 yaşındaki Yurdagül Salt ise üçüncü oldu. Yarışmanın sponsoru olan Erçallar A.Ş. dereceye giren nineleri yarım altın, dereceye giremeyen nineleri ise çeyrek altınla ödüllendirdi.

Şenlikte açık artırmaya katılan Durdane Turcan, 50 bin YTL ile hanım ağa seçildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 11:51:48
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 06:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?