23
Mayıs
2024
Perşembe
KUMRU - ORDU

OGS’de Kumru birincisi yine Mehmet Akif’ten

Geçtiğimiz günlerde açıklanan OGS sonuçlarında Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencilerinden Tuğçe Dartılmak 467 MF puanı ile Samsun Fen Lisesi’ne girmeye hak kazanarak Kumru birincisi oldu.

Yine aynı okul öğrencisi Kübra Sucu 446 MF puanıyla Ordu Fen Lisesine girmeye hak kazanarak Kumru ikinciliğini elde etti. Kumru üçüncülüğünü ise Kumru Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Saffet Dizen alarak 418 TM puanıyla Ordu Anadolu Öğretmen Lisesini kazanırken, Dördüncülüğü ise yine aynı okuldan 411 TM puanıyla Ayşe Nur Dizen alarak Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesine girme başarısını gösterdi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Kumru’da Fen Liselerine gönderen okul unvanını koruyarak öğretmen ve velileri gururlandırdı.


Yerleştirme sonuçlarına göre Kumru’da en yüksek puan olan 467 puanla Tuğçe Dartılmak Samsun Fen Lisesine girmeye hak kazanırken en düşük 271 puanla Hülya İçeden Anadolu İmam Hatip Lisesine girme başarısı elde etti.
Açıklanan OGS sonuçlarına göre Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 2 öğrenciyi Fen Liselerine yerleştirirken , 8 öğrenciyi ise Anadolu Öğretmen Lisesine yerleştirdi. Yine aynı okuldan 8 öğrenci Anadolu Liselerine giderken, 7 öğrenci Anadolu İmam Hatip Liselerine girme başarısı elde etti. Çocuk Gelişimi bölümüne 2, Anadolu Denizciliğe 1, Anadolu Ticaret Meslek Lisesine 4 ve Anadolu Otelcilik Lisesine 1 öğrenci göndererek bu yıl OGS sınavları sonucunda toplam 33 öğrenciyi bir okula yerleştirildi. Bu durum okul idareci ve öğretmenlerini mutlu ederken velilerinde sevinmesine neden oldu. Okul Müdürü Ahmet Baş “Bu sınavlarda 14 öğrencimizde burs alma hakkı kazanmıştır. Tüm öğretmen arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kumru Atatürk Pansiyonlu İlköğretim Okulu bu yıl 4 öğrenciyi Anadolu Öğretmen Liselerine gönderirken , 10 öğrenciyi Anadolu Lisesine yerleştirdi. 11 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesine girme başarısı gösterirken 2 öğrenci Anadolu Kız Meslek Lisesine, 1 öğrenci Denizcilik Meslek Lisesine ve 1 öğrencide Endüstri Meslek Lisesine girme başarısı elde etti. Kumru Atatürk Pansiyonlu İlköğretim Okulu toplam 29 öğrenciyi OGS sınavlarında bir okula yerleştirme başarısı elde etti.
Bu duruma göre Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundan toplam 33 öğrenci ve Kumru Pansiyonlu İlköğretim Okulundan toplam 29 öğrenci olmak üzere toplam iki okuldan 62 öğrenci OGS sınavlarında bir okula yerleştirildi.

Bekir AKKAYA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 02:47:36
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 00:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
songul-şevluk IP: 88.245.46.xxx Tarih : 17.06.2008 08:42:50

çok çalIşkAn BİR oKuL . BaŞaRıLaR dİleRiM..!