18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUMRU - ORDU

Ordu: Bu da imamın köşkü...

Ordu'nun Kumru İlçesi'nde ünlü Erçal kardeşlerin doğdukları köy olan Kovancılı Köyü'ne yaptırdığı cami ve köşk görünümündeki lojmanı görenleri hayrete düşürüyor.

99 günde tamamlanan mükemmel caminin Çin mimarisiyle yaptırılan köşk görünümündeki lojmanında oturmak 15 yıllık fahri imam Fazlı Kulfaz'a nasip oldu. Caminin inşaatını Allah'ın 99 isminden hareketle 99 gün gibi kısa bir sürede yaptırdıklarını belirten Erçal kardeşlerden İsmet Erçal, "Böyle güzel bir camiye güzel bir de lojman yapmak istedik. Mimarisini de Uzak Doğu gezisinde görmüştüm. Kafama göre projeyi ben yaptım. Ortaya böyle bir görüntü çıktı" dedi.

15 yıllık fahri imamlık yaptığını ifade eden Fazlı Kulfaz ise "Ankara'da, Ünye'de ve Kumru'nun Kadıncık Köyü'nde imam hatiplik yaptım. Son olarak İsmet Erçal beni Ortaca Köyü'ne çağırdı. Köye geldiğimde kalacağım lojmanı gördüğümde şaşırdım kaldım" şeklinde konuştu.
Köy halkı ise Çin mimarisinin özelliklerini taşıyan lojmanda oturan imam Kulfaz'ın çok şanslı olduğunu belirterek, "Köyümüze böylesine mükemmel bir eseri kazandıran Erçal kardeşlere teşekkür ediyoruz. Büyük fedakarlık yaptılar. İmamımız da gerçekten çok şanslı bir insanmış. Köşkü hayırlı olsun, güle güle otursun" dediler

iha-ordu
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 11:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?