24
Mayıs
2024
Cuma
KUMRU - ORDU

Ordulu İmam Hatipli Öğrenciler Kumru’da Kıran Kırana Yarıştı

Din Eğitimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Liseleri arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, güzel ezan okuma ve hafızlık yarışması İl birinciliği Ordu’nun Kumru ilçesinde yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin bölge elemelerine katılacağı öğrenildi.
Erçallar Kültür Sarayı’nda gerçekleşen yarışmalara Ordu ve ilçelerindeki İmam hatip Liselerinin tamamı katıldı. Yarışmaları İlçe Kaymakamı İlhami Doğan, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, daire amirleri ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. İzleyicilerin çoğunluğunun bayan olması dikkat çekti.
Kumru İmam Hatip Lisesinin organizesinde Kumru ilçesinin ev sahipliği yaptığı yarışma İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Kumru İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Tatlıgül yarışma ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra Kumru İmam Hatip Lisesinin tanıtıldığı ve Kumru İlçesinin fotoğraflarının da yer aldığı bir sılayt gösterisi davetlilere sunuldu. Sonra üç katagoride gerçekleşen yarışma başladı. Her yarışmanın arasında Kumru İmam Hatip Lisesi Öğrencileri izleyen davetlilere ilahiler sundu.
Yarışmalarda jüri Başkanlığını Kumru Müftü Vekili Hüseyin Al yaptı. 3 saat süren yarışmalar sonunda,
Kur’anı Kerim’i yüzünden okuma yarışmasında birinci 91 puanla (Akkuş İ.H.L) ikinci 90.5 puanla Harun Çiçek (Ünye İ.H.L) üçüncü ise Mahmut Sağlambilen (Fatsa İ.H.L) oldu.
Hafızlık yarışmasında birinci 98 puanla Sabri Yetişek (Fatsa İ.H.L), ikinci 88 puanla Yasin Dursun (Ünye İ.H.L) ve üçüncü 81 puanla Recep Nemutlu (Kumru İ.H.L) oldu.
Ezanı güzel okuma yarışmasında ise 91.1 puanla Bahadır Bolat (Akkuş İ.H.L), ikinci 90.5 puanla Zikrullah Kısacık (Fatsa İ.H.L) üçüncü de 90.3 puanla Nurullah İnci oldu.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek yarışmalarda dereceye giremeyen öğrencilere de birer çeyrek altın takdim etti. Yarışmalarda dereceye girdiği halde sahneye çıkmayıp ödülde almayan ve toplu olarak ta hatıra fotoğrafı çektirmeyen bir öğrenci dikkat çekmesine rağmen sebebi de öğrenilemedi.
Kumru İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Tatlıgül son 10 yılda yarışmaların Ordu merkezde yapıldığını belirterek, "İlçelerde geçen yıl ilk defa Fatsa’da yapılmıştı. Bu sene de Ünye’de yapılacaktı. Biz bu yarışmanın ilçemizde yapılabilecek kapasitede olduğumuzu söyledik. Ordu’da gündeme getirdik. Sağolsunlar okul müdürlerimiz bizi kırmadı. Erçal ailesinin de salonu bize tahsis etmesiyle yarışmayı burada yaptık. Başarılı olduğumuza inanıyorum" dedi.
Yarışmaların sonunda toplu olarak Kumru İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda tüm misafirlere yemek ikram edildi. Bekir AKKAYA

BEKİR AKKAYA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2005 Pazar 03:14:38
Güncelleme :17 Ocak 2005 Pazartesi 03:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurullah inci IP: 78.186.125.xxx Tarih : 19.10.2010 11:31:05

arıyorum şimdi o günleri...