22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUMRU - ORDU

Ortak iftar

Kumru Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Odası ortaklaşa Kumru Erçallar Kültür Sarayında Kumrulu Esnaflara ve daire amirlerine bir iftar yemeği verdi.

Yemeğe çok sayıda Kumrulu esnafın yanı sıra Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Kumru daire amirleri ve Esnaf Kefalet Kooperatifler Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, Fatsa Ticaret Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu, Fatsa Halk Bankası Müdürü Zekai Keküllüoğlu, Fatsa Kooperatifler Başkanı Adem Taze, Ordu Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kargı, Çatalpınar Es. Kooperatif Başkanı Saffet Bulut, Çaybaşı Esnaf Kefalet Başkanı Seyfettin Uygun, Tekkiraz Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı M. Ali Demirel, Fatsa Esnaf Kefalet Kooperatif ikinci Başkanı Harun Ünsal, Fatsa Kooperatif Denetim Kurulu Başkanı Mesut Bıçakçı ve çok sayıda misafir katıldı.

Kumru Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Odası Başkanı Namık Evin yemekte yaptığı konuşmada. "Geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğimize katılan başta misafirlerimiz olmak üzere daire müdürlerine ve esnaflara teşekkür ediyorum" dedi.

Evin, şunları söyledi: "Esnaflar adına bize bu salonu tahsis eden Erçallara ve Kumru Din Görevlileri Tasavvuf Musiki ekibine bizi kırmayarak bizlere katkı yapan Kumru Müftülüğü ve Kumru Din Görevlileri Derneğine huzurlarınızda teşekkürlerimi belirtmek isterim."

Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Başta Başkan Namık Evin olmak üzere tüm esnaflarımıza teşekkür ediyor ve ilçemize gelerek yemeğe katılan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.”

İftara katılanlara Kumru Din Görevlileri Tasavvuf Musiki Grubu bir birinden güzel ilahiler okudu. Yine yemekte Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu bir konuşma yaptı. Müftü Abdullah Pamuklu, esnaflığın İslam'daki önemine vurgu yaparak ilçedeki esnafların birlik ve baraberlik içerisinde bir arada iftar yapmalarının takdire şayan bir durum olduğunu söyledi.

Pamuklu, "Hatipli Camisinin altında kullanılamayan bir kısmı Kuran Kursu olarak bulunan bir yer mevcuttu. Kumrulu Esnaflarımız ve Kumru Belediyesinin katkılarıyla burası okuyan kız öğrencilerimizin kalmaları için yapılmıştır. Fakir öğrenciler okuyup burada kalacaklardır. Yakında hizmete girecek ve açılışını yapacağımız bu yere bu güne kadar yaptığınız gibi bundan sonra da katkılarınızı bekliyoruz. Şimdiden Belediye Başkanımıza, Siz Esnaflarımıza, İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Tatlıgül ve sürekli bize yardımcı olan Murat Yürekli’ye ve en ufak emeği bulunan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Çevre ilçelerden gelen misafirlere Kumru Öğretmen evinde çay ikram edildi. Yemekten sonra Başkan Namık Evin, Kenthaber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biz Kumruda üç oda birlikte hareket ediyor, birbirlerimize yardımcı oluyoruz. Bu katılım ve bu organize Kumru Şoförler Cemiyeti Başkanı Kenan Gürgezoğlu, esnaflarımızın yoğun katılımları ile gerçekleşmiştir. Sayın Belediye Başkanımız Ticabi Civelek de bizlere yardımcı olmuştur. Bu noktada da Kumru Müftlüğü ilahileri ile Erçallar Salonları ile bizlere katkı yapmıştır. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum.”

Bekir Akkaya - Kenthaber / Kumru
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 02:50:19
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 01:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?