18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUMRU - ORDU

Sahil Yolu kararlılığı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapımı devam eden Karadeniz Sahil Yolu Bolaman Mevkiinde bulunan tünellerde incelemeler yaptı.

Helikopterle Bolaman’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, AKP Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, AKP Samsun İl Başkanı Fuat Göktaş,Ordu Belediye Baskani Seyit Torun, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İl genel meclis üyeleri, bölge müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

Beraberinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Fenerbahçe Başkan yardımcısı Nihat Özdemir, yolun yapımını üslenen mütahit firma yetkilileri ile önce halkı selamlayan başbakan tünellerde incelemeler yaptı. Çalışan işçilerle sohbet edip Türkiye’nin en uzun tüneli (3800km) olan Nefise Akçelik Tüneli önünde basına poz verdi.

Başbakan ve beraberindekileri tünel çıkışında Kırlı Belediye Başkanı ve vatandaşlar karşıladı. Burada vatandaşlarla sohbet eden başbakan Recep Tayyip Erdoğan; “ bir aksilik olmazsa Karadeniz Sahil Yolu’nun bir yıl içinde bitirileceği müjdesini” verdi.

Kırlı Belde Belediye Başkanı’nın kızılağaçların kesimine izin verilmiyor, sizden yardım istiyoruz” demesi üzerine, “Orman Bakanımız Osman Bey’i Trabzon’da bıraktık, kendisine bu konuyu iletelim, çözümüne bakalım.”diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın Belediye Başkanım sizden evlerin yapımında özellikle estetiğe dikkat etmenizi istiyorum, güzelim Karadeniz’e görüntüsü bozuk yapılar yakışmıyor” dedi. İncelemer sonucunda Başbakan ve beraberindekiler helikopterle Rize’ye hareket ettiler.

Murat Yürekli - Bekir Akkaya-Kenthaber/Kumru
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 23:02:08
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 12:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?