18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUMRU - ORDU

Turizm elçilerine yayla havası

Ordu İl Kültür Turizm Müdürlüğü, 200 gönüllü turizm elçisi ile birlikte 8. tanıtım gezisini Kumru'nun Ericek ve Düzoba Yaylaları’na gerçekleştirdi.

Ordu’dan yola çıkarak Kumru merkezinde Erçallar Kültür Sarayı’na gelen gönüllü turizm elçilerini, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, AKP İlçe Başkanı Hamza Karar ve AKP Kumru İl Genel Meclis Üyesi İsmet Erçal karşıladı. Gönüllü turizm elçilerinin gezisine AK Parti İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Şanser Şahin, AKP Fatsa İl Genel Meclis Üyesi Atıf Yüksel ve AKP Çatalpınar İl Genel Meclis Üyesi Habil Bıçakcı da katıldı.

Gönüllü turizm elçileri, karşılamanın ardından ilk önce ilçeye 8 kilometre uzaklıktaki 900 rakımlı Ericek Yaylası’na hareket ettiler. Ericek Yaylası’nın muhteşem doğasına hayran kalan gönüllü turizm elçileri, burada müzik eşliğinde horon teptiler. Geziye katılan bazı bayanların çimenler üzerine uzanarak güneşlenmeleri dikkat çekti.

Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, turizm elçilerini yaylalarında ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Tabi iki bu bir tanıtım gezisi. İleri ki yıllarda bu tür geziler daha iyi olacak. Ericek Yaylamız, sahilden ilçemize 400 rakım ve ilçe merkezimizden 8 kilometre sonra 900 rakıma toplam bin 300 kilometreye ulaşıyoruz. Ericek Yaylamız, Karadeniz’in en yakın yaylası konumunda" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koordinasyon Başkanı Ersin Erdoğan, yıl boyunca 25 tanıtım gezisi planladıklarını ifade etti. Erdoğan, "İlk önceleri biz vatandaşları geziye davet ediyorduk. Şimdi vatandaşlar bizi arıyor, ne zaman geziye gidiyoruz diye. Buraya gelirken yolun yetersizliğini gördük. Bizim gayemiz zaten yetkililerin dikkatini bu konulara çekmek. Bunu yetkililere anlatabilirsek biz zaten amacımıza ulaşmış oluyoruz. Ordumuzun gezilecek, görülecek o kadar yeri var ki buraları tanıtmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 15:18:32
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 09:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa arslan IP: 81.213.197.xxx Tarih : 25.05.2005 08:31:03
selam turızm elçisi arkadaşlar yaylalarımızı gezmeniz cok guzel perşembe yaylasınada gelmenizi bekleriz