24
Mayıs
2024
Cuma
KUMRU - ORDU

Vali son kez başkanlık etti

28 Şubat'ta yürürlüğe giren "5302 sayılı İl Özel İdaresi Yasası" uygulanmaya başlandı. Yeni yasaya göre İl Genel Meclis Üyeleri kendi içlerinde yapacakları seçimle başkan, başkan yardımcısı ve diğer üyelikleri kendileri belirleyecek. Yeni yasaya göre kararları İl Genel Meclis üyeleri kendileri alacak. Alınan kararlarda Vali onay makamı olacak. İl Genel Meclis üyeleri her ayın ilk haftasını ilde geçirecek, yine yılda enaz 80 gün ilde bulunacaklar. Vali Kemal Yazıcıoğlu Başkanlığında toplanan meclis, yeni başkan, yardımcıları ve divan katipi seçimleri için toplandı. Seçimler sonucunda başkanlığa Celal Tezcan, başkan yardımcılıklarına Şanser Şahin ve İsmet Erçal, Divan katipliklerine Habil Bıçakçı ve Birol Mengü, yedek divan katipliklerine İlyas Yılmaz ve Davut Durak, grup sözcülüğüne de Atıf Yılmaz getirildi.

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu; “Yaklaşık 8 yıldır yaptığım bu görevimi devrediyorum. Bu göreve seçtiğiniz Celal bey daha önce bürokraside çalışmış deneyimli bir arkadaşımız. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Yeni başkan Celal Tezcan da “Bu göreve layık gördükleri için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vali bey 1 yıl daha ilimizde olacak. Biz kendilerinin devlet tecrübelerinden faydalanacağız. Ordulular vali bey i hiç unutmayacaklar” dedi. Başkan yardımcısı Şanser Şahin İl Genel Meclis Üyeleri adına valiye Ordu’yu simgeleyen bir çini tabak hediye etti. Meclis, 5 Nisan 2005 günü saat 14.00'de toplanmak üzere dağıldı. Toplantı sonunda meclis üyeleri, Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu ile Vilayet önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bekir Akkaya - Murat Yürekli
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 03:51:38
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 10:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?