17
Haziran
2024
Pazertesi
KUMRU - ORDU

Vatandaşın sağlığı ile oynuyorlar

Kumru Belediyesi şehrin değişik yerlerine astırdığı “ÇÖP DÖKMEK YASAKTIR!” levhalarına rağmen bazı esnaf ve mahalle sakinleri dükkanlarında ve evlerinde biriken çöpleri şehrin uygunsuz yerlerine atmaya devam ediyor.

Gelişi güzel ve etrafa koku ve mikrop saçan çöpler her gün belediye görevlileri tarafından toplanıldığı halde sorumsuz vatandaşların bu davranışları sokak sakinlerini canından bezdirdi. Üç adım ötede bulunan çöp kovalarına çöpleri götürmeyip bulundukları yerlerde pisliklerini başkalarına zarar vereceğini bile bile rast gele döken vatandaşlara halk büyük tepki gösteriyor.

Ayvalı Mahallesi Sokağında oturan bir mahalle sakini “ Evimin ve dükkanımın önünde bulunan yere belediye “çöp dökmek yasaktır” levhası astırdığı halde her türlü pisliği rastgele fırlatarak sürekli dolduruyorlar. Yaz aylarında bu çöpler ve pislikler koku yapıyorlar. Sağlığımız ve çocuklarımız açısından son derece tehlikeli bir durum söz konusudur. Üstelik her an yangın çıkma durumu da söz konusu olup, buna mutlaka bir çözüm olması gerekir. Gerekirse Belediye yasakta israr edenleri cezalandırmalıdır” dedi.

Kumru Belediyesinden bir yetkili “evinde biriktirdikleri çöpleri geceleri balkondan atarak Kumrudan geçen Elekçi Deresini her gün çöplerle dolduran sorumsuz insanlar mevcut. Bundan böyle gerek ırmağa, gerek sokağa ve gerekse uygunsuz yerlere çöp atanlar için yasal işlem yapılacaktır. Yeter ki vatandaşlar bizlere bildirsin. Bu şehir hepimizin. Temizliğe özen göstermemek medeniyetten uazaklaşmaktır. Sokaklarımızın görüntüsü medeniyet göstergesidir” dedi.

Bekir AKKAYA-KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 00:25:24
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 00:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa dalgacı IP: 85.98.119.xxx Tarih : 10.09.2005 08:34:59
eline yüreğine sağlık hocam