28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü

Türk Polis Teşkilatının 161.yıl dönümü halkında katıldığı törenlerle kutlandı.

Kutlamalar Kumru Kaymakamlığı önünde Kumru Emniyet Amiri Komiser Yardımcısı Uğur Güçlü’nün Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı. Törene Kumru Belediye Başkanı, Kumru Garnizon Komutanı, Kumru Cumhuriyet Başsavcınsın yanı sıra Kumru’da bulunan tüm daire amirleri, parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra İlçe Emniyet Amiri Uğur Güçlü Günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Emniyet Amiri Uğur Güçlü konuşmasında “Bugün mazisi başarılarla dolu polis teşkilatının 161. kuruluş yıl dönümü olduğunu” belirterek “polis teşkilatının eğitim, araç-gereç, silah ve modern teknolojik imkanlarını çağa uygun olarak kullandığını belirterek çağdaş polisliğin “ yakalanan suçlu oranı ile değil, halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven ve suçu önleme sorumluğuna halkın katılımını sağlama ile ölçülmektedir” ifadesini kullandı.

Polis teşkilatının köklü organik ve dinamik bir kurum olarak devletimizin en önemli bir kurumu olduğunu belirterek son zamanlarda bazı güç odaklarınca korku ve panik oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek “halkımızın asayişi teminle görevli Emniyet Teşkilatına güvenip oluşturulan panik ortamının figüranı olmamalıdır. Halkın asayişin Kolluk Kuvvetlerince sağlanacağına inanıp sokaklarda veya meydanlarda kavga ortamlarından uzak durmalıdır” dedi.

Polis Haftası nedeniyle dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinden sonra Kumru Emniyet Amirliğinde kutlamalar devam etti.

Daha sonra Kumru Emniyet Amiri Uğur Güçlü ve Kumru Emniyet Amirliğinde görevli polisler tarafından polis haftası nedeniyle Erikçeli İlköğretim Okulu öğrencilerine kitap hediye edildi. Kumru Emniyetince Hafta boyunca bazı okullara da bu tür katkı yapılacağı belirtildi.

Bekir Akkaya-Kenthaber/Kumru
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 03:09:43
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 14:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?