20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Miniklerin başkanlık seçimi

Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 2/A Sınıfı öğrencileri kendi aralarında sınıf başkanı ve başkan yardımcısını seçmek amacıyla sandık başına gitti. 15 Ekim Cuma günü yapılan seçimde, okul bahçesinde toplanan minikler, oylarını kapalı bir bölmede zarfa koydular.  

Sandık Başkanı olarak Okul Müdürü Ahmet Baş, Sandık Kurul üyeleri olarak da Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin ve Sınıf Öğretmeni Sakine Agay görev aldı. Başkanlık için aday olan öğrenciler adına veliler gözlemci olarak sandık başında bulundu. Normal seçimlerde yapılan tüm işlemler aynen uygulandı. Tutanaklar tutularak seçim yasakları da dahil tüm yasal prosedürler yerine getirildi.

Başkanlık için yarışan adaylar seçim çalışmalarına bir hafta önceden başladı. Bir hafta boyunca her gün saat 11.00’de okul bahçesinde seçim konuşmaları yaptı. Sınıflarında yapacaklarını, sınıftaki arkadaşlarına nasıl davranacaklarını sırayla anlatmaya çalıştı. Oy istendi. Tek tek öğrencilere her türlü propaganda yapıldı. Alınan bir kararla okuldaki öğretmenlerin de oy kullanmaları kararlaştırıldı. Ve başkan adayları öğretmenlerden de oy istedi. 2/A sınıf başkanı seçimi için öğretmenler de sandık başına gitti. Başkanlık seçimine katılan 6 öğrenciden Kutay Muslu 12 oy alarak başkan seçilirken, 8 oy alan Zeynep Yaylak Başkan yardımcısı oldu. Sınıf mevcudunun 30 olduğu sandıktan toplam 45 oy çıktı. 15 oyun okul öğretmenlerince kullanıldığı ortaya çıktı.
Sandıkların açılmasından sonra seçilemeyen dört öğrenci öğretmenlerin oy kullanmalarına itiraz etti. Okul seçim kuruluna itirazda bulunacaklarını ifade eden öğrenciler “ sınıfımıza biz başkan seçiyoruz. Dolayısıyla öğretmenlerimizin oy kullanma hakları olamaz. Ve dolayısıyla bu seçime hile karışmıştır. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Sonunda Yasa neyi gerektiriyorsa ona razıyız” dediler.
Seçim sonuçları ile ilgili görüştüğümüz Okul Müdürü Ahmet Baş “ Seçim baştan sona demokratik bir şekilde geçmiştir. Hiçbir olay meydana gelmemiştir. Öğretmenlerin oy kullanmaları ise tamamen uyum yasaları göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Yargıya intikal eden bir konuda görüş beyan etmem de doğru değildir. Netice de yargı kararını verir biz de yargının verdiği karar doğrultusunda gerekirse seçimi yenileriz. Bu durumda söylenecek başka bir durum da yoktur” dedi.
2/A Sınıfı öğretmeni Sakine Agay ise “konumuz seçim ve seçme ve seçilme idi. Biz de konuyu uygulamalı olarak işleyelim istedik. Sonuçta çok güzel bir ders oldu. İleriki günlerde Hayat Bilgisi derslerini bu şekilde uygulamalı olarak yapmaya çalışacağız. Bizlere yardımlarını esirgemeyen okul idaresine ve tüm öğretmen arkadaşlara ve katkılarından dolayı tüm velilere teşekkür ediyorum.” Dedi.
2/A Sınıf Başkanı olan Kutay Muslu ise “ Ben var olan yasaların kurallarının uygulanması sonucunda başkan oldum. Kuralıda biz koymadık. Bu tür şeylerle vakit harcanacak zamanımız da yoktur. Artı biz sınıftaki tüm arkadaşların başkanıyız. Tüm öğretmenlerimiz ve anne babalarımız bizden başarı bekliyor. Şimdi bana müsaade edin de sınıfıma giderek ders çalışayım. Sınıfın sessiz durmasını sağlayayım. Beni fazla oyalamayın. Çünkü her an öğretmenimiz sınıfa girer… Bu görevde mahcup olmakta var…Hadi bana eyvallah diyerek.” Görüş belirtti. BEKİR AKKAYA-KUMRU

Bekir Akkaya
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 02:21:41
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 11:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERDEMLİ İLKÖĞRETİM OKULU 2-B SINIFI ÖĞRENCİLERİ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 16.10.2009 09:17:51

 biz 2-B sınıfı olarak yaptığınız seçim çalışmalarını çok beğendik sizleri tebrik ediyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz.