18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

SEÇİMİN ASIL GALİBİ “BERABER YÜRÜMEK!”

SEÇİMİN ASIL GALİBİ “BERABER YÜRÜMEK!”
 
            Geçen yazımızın bir yerinde“gerçek ve samimi dostları ve sevenleri ayırmak, samimi dostlarla gönül adamlarıyla seviyeyi yükseltmek lazım.” Demiştik. Ben şahsen bu inancımı hiç yitirmiyorum. Ve aynı düşüncede israrlı olduğumu buradan tekrar ilan etmek istiyorum.
            Çok heyecanlı ve herkesin bir şekilde iştirak ettiği bir seçimi geride bıraktık. Bu seçimin asıl galibi “ BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA” sözü. Bu seçimin asıl başarısı bu sözdeki incelik ve anlam. Ve ben inanıyorum ki, bu sözün ilk söylendiği ruh her nerede olursa, sadece seçim değil her türlü başarı kendiliğinden oluşacak ve hangi şartlar olursa olsun bu söz mutlaka kazanacaktır. Kaybetmenin de asıl sonucu bana göre bu sözdeki sırda saklı.
            Ben burada parti, başkan veya herhangi bir şeyi kastetmiyorum. Bu sözdeki derin anlamdan söz ediyorum. Hangi parti veya başkan bu söze riayet etti ise zaten başarıyı yakalamış, hedefine de bir şekilde ulaşmış olacaktır. İnsanların bir araya gelerek oluşturduğu topluluk bu sözdeki asıl anlama riayet ederse başarılı olmaması için hiçbir neden yoktur.
            Başarıyı bireyde arayanlar bu seçimde kaybetmişlerdir. “BERABER YÜRÜNECEK” kimsecikler bulamayanlar bu sonuçta istedikleri hedefe ulaşamamışlardır. Bu sözdeki inceliği bilerek ya da bilmeyerek çalışmalarında uygulayanlar ya da geçmiş yıllarında bu sözdeki anlama riayet edenler bu seçimin de galibi olmuşlardır.
            İnsan ilişkilerinde düz bir mantıkla hareket edenler, arkadaş ve dost kavramına geçmişlerinde pek önem vermeyenler bu seçimde pek başarılı olamamışlardır. Sadece çıkara dayalı  ilişkiler sonucu ilişkilerini sürdürenler, kızacak ve darılacak bir kimsesi dahi bulunmayanlar, kendilerine kızma hakkı tanımayanlar, tüm çevrelerindeki insanları aynı düzeyde ve aynı derecede tutanlar bu seçimde istedikleri ve arzu ettikleri hedefi tutturamamışlardır.
            Başarının ölçüsü “ BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA” sözünde saklı. Başarısızlıkta bu sözde kendini barındırıyor. Bu sözü takıyye  olarak söyleyenler, ya da zoraki söyleyenler her gün kendilerinin yıprandığını, ileriki günlerde sürekli başarısızlığa uğrayacaklarını, bu ruh birliğinden ayrılanların ileriki günlerde bir şekilde başarısız bir sonucu şimdiden kabul etmeleri gerekmektedir.
            Kimse dünyada baki değildir. Kimi gelir, kimi gider. “ BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA” Sözündeki anlamı hayatlarında uygulayanların başarısız ve mahsun ve  yalnız olmaları mümkün değildir.
            Hayatınızda beraber yürüyeceğiniz birileri yoksa, zaten kaybetmişsinizdir. Rakamlara bakarak kazanıp kaybetmek çok da önemli değildir.
            Mutlu günler…
                                                                                                  Bekir AKKAYA
BEKİR AKKAYA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 01:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?