19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İnşaat malzemeleri şehir dışına

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde kum çakıl gibi inşaat malzemesi satan işyerlerinin merkezin dışına taşınması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. 

Daha önce Belediye yönetiminin inşaat malzemecisi işletmeciler ile yaptığı görüşmede, ilçe merkezinde görüntü kirliliğine sebebiyet verdiği belirtilerek işyerlerini merkezin dışına taşınmaları öngörülmüştü. Belirli bir süre isteyen işletmeciler bir araya gelerek yeni iş yerlerinin yapılacağı 10 dönümlük bir arazi kiraladı. Karşıyaka Mahallesi ile Bayramca Mahallesi sınırında kalan bölgede temin edilen arazi de Ünye Belediyesi ekipleri alt yapı ile ilgili başlattığı çalışmaları bir an önce bitirme gayretinde. 

Fen işlerinin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyerek birim amiri Zülküf Arslan'dan bilgi alan Başkan Ahmet Arpacıoğlu, "Temiz Ünye'yi daha temiz hale getirmek için çalışıyoruz. Bundan böyle şehir merkezi içinde inşaat malzemesi satılmayacak. Merkez sadece irtibat büroları için kullanılabilecek. Fen İşleri Müdürlüğümüz bu bölgede yağmur suyu hattı çalışmalarını yapıyor. İşadamlarımızla ortak bir çalışma içerisinde, devlet vatandaş işbirliğinde bir iki aya kadar bu işi bitireceğiz. Artık ilçe merkezinde görüntü kirliliğine neden olan ve ayrıca tozu o çevrede yaşayanları rahatsız eden çakıl, kum, çimento gibi malzemeler satılmayacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 10:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?